logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să-ţi alegi parfumul potrivit

Alegerea unui parfum nu este ușoară și nu trebuie să fie o decizie bazată pe ce e la modă, ci mai degrabă pe ceea ce i se potrivește specific fiecărei femei. Desigur că gusturile se schimbă o dată cu timpul și parfumul din adolescență nu ni se mai potrivește și nu mai e în ton cu stilul nostru de viață. Dar, alegerea unui parfum doar în funcție de ambalaj sau de firmă nu e o alegere potrivită din start.

Compoziția plantelor e diferită și aromele lor sunt distribuite diferit în parfum. Unele nuanțe se simt încă de la început, pe când altele pot fi simțite doar la câteva ore după folosire. Alegerea unui parfum este o decizie extrem de personală deoarece compoziția chimică a pielii și temperatura acesteia va reacționa diferit la parfum de la individ la individ.

Mai mult, simțul olfactiv se dezvoltă diferit încă de la naștere. Cu toții avem amintiri olfactive total diferite care s-au dezvoltat în celulele nervoase. Putem identifica aproximativ 10.000 de mirosuri diferite, în funcție de cât de bine avem antrenat acest simț. Deci ceea ce ne place la un parfum poate fi automat asociat cu anumite evenimente personale din viața noastră. Vei observa că, deși din când în când mai schimbi brandul parfumului, vei avea tendința de a alege parfumuri din aceleași grupuri de arome.

Există mai multe categorii de parfumuri în funcție de ingredientele din care sunt făcute. De exemplu, parfumurile aromate sunt făcute din diferite ierburi precum teiul, busuiocul sau rozmarinul. Cele aldehidice, sunt din contră, făcute din chimicale. Cele marine au la bază elemente chimice care evocă marea, muntele sau aerul proaspăt. Cele pe bază de citrice includ arome precum grapefruitul, mandarinele, lămâia sau fructe dulci precum pepenele roșu, piersica sau fructele de pădure. Parfumurile florale conțin extracte de flori precum trandafirul, iasomia sau crinul. Parfumurile verzi, din categoria chypre sunt făcute din esențe de patchouli, bergamote, labdanum şi muşchi de stejar. În parfumurile lemnoase, domină aroma de lemn de santal sau de cedru. Există şi o familie de parfumuri care combină esențe de miere, tutun, lemn, și gudron de lemn, cu un miros care se aseamănă cu cel de piele.

Cel mai bine e să nu încerci parfumurile direct în magazin deoarece acolo deja sunt numeroase arome care îți vor altera simțul olfactiv. Cel mai bine e să iei o mostră de parfum și să o încerci acasă pentru o zi. E important să nu dai cu parfum pe încheietură și apoi să freci mâinile una de alta deoarece vor fi distruse micile molecule și aromele mai delicate o să dispară din parfum. Trebuie să ai grijă să nu porți alt parfum în momentul în care vrei să testezi unul nou.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *