logo
Generic filters
Exact matches only

De ce ar trebui să investești într-o pernă de gravide de calitate?

perna gravide

În momentul în care rămâi însărcinată corpul tău începe să treacă prin modificări uriașe, pe care le vei simți din plin. Din trimestrul al doilea de sarcină, orice gravidă începe să aibă un disconfort general generat de creșterea în greutate și de transformările hormonale.

Chiar dacă disconfortul nu poate fi eliminat în totalitate, cu ajutorul unei perne pentru gravide se pot ameliora durerile musculare, crampele sau insomnia cauzată de pozițiile dificile de somn. Orice gravidă îți poate spune că o pernă pentru gravide este o investiție nu doar necesară ci și utilă și după naștere când aceasta se poate transforma în pernă pentru alăptat.

Care sunt principalele avantaje ale unei perne pentru gravide?

Avantajele sunt resimțite de orice viitoare mămică, mai ales dacă a început sarcina fără a se bucura de un astfel de accesoriu.

O pernă de calitate poate să:

  • Contribuie la obținerea odihnei din timpul nopții;
  • Atenueze durerile care apar în zona spatelui și în zona picioarelor;
  • Detensioneze musculatura;
  • Asigure o poziție corectă a gâtului și a coloanei vertebrale;
  • Prevină întreruperea somnului prin schimbarea poziției corporale;
  • Prevină loviturile date de bebeluș. De regulă, bebelușul se liniștește în momentul în care mama își găsește o poziție în care doarme nemișcată.

Este adevărat că nu este totul roz în ceea ce privește acest accesoriu. O pernă pentru gravide ocupă destul de mult spațiu, ceea ce face necesar un pat mare care să le permită atât mămicii, cât și viitorului tătic să doarmă confortabil. Perna pentru gravide poate să limiteze îmbrățișările și atingerile dintre parteneri și de asemenea, poate să provoace dependență. Multe mămici ajung să o folosească și după naștere, deoarece o consideră foarte confortabilă. Totuși, în ciuda micilor dezavantaje, este un produs care poate contribui cu succes la o sarcină confortabilă.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când achiziționezi o pernă pentru gravide?

Sunt mai multe criterii pe care trebuie să le bifezi atunci când alegi perna pentru gravide potrivită. Este bine să cauți un magazin cu produse cât mai variate, cum este Bebebeliss unde poți găsi perne gândite pentru toate tipurile de persoane.

Criteriile pe care trebuie să le ai în vedere sunt următoarele:

  • Scopul pe care îl are perna. Poți opta pentru perne simple, pe care să le folosești doar în perioada sarcinii, sau pentru perne ce pot fi utilizate și după ce bebelușul a apărut pe lume. Acestea din urmă sunt gândite în așa fel încât să ofere suport în timpul alăptării sau să îi ofere suport bebelușului în timpul somnului.
  • Dimensiunile pernei. În general, acestea trebuie să fie direct proporționale cu patul. Există perne mici în formă de J sau L, care sunt portabile și nu ocupă mult spațiu sau perne mari în formă de U, care pot avea până la 2 metri și sunt potrivite doar pentru paturile foarte mari;
  • Materialul din care este realizată perna. În general, este bine să urmărești materiale antialergice, bine aerisite, care se curăță ușor. Este foarte important ca perna să beneficieze de o curățare temeinică, deoarece igiena este esențială în timpul sarcinii.

Există și alte particularități care pot decide achiziția unei astfel de perne, cum ar fi fermitatea, zgomotul pe care îl produce sau zona de corp căreia îi oferă susținere.

Ceea ce este cert, este faptul că poți găsi cu rapiditate perna perfectă, atâta vreme cât știi ce cauți.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *