Gelozia la femei poate fi controlată

Femeile geloase spun că iubesc prea mult, însă de cele mai multe ori gelozia ajunge să le distrugă relaţia. Din păcate trebuie să ştii că gelozia este un sentiment periculos şi nicidecum o dovadă de iubire. Femeile foarte geloase se caracterizează prin anumite stări pe care le manifestă: sunt pasionale, nevrotice şi uşor sadomasochiste, fiindcă se luptă mereu cu o infidelitate imaginară.
Gelozia se poate defini ca fiind o stare emoţională de anxietate, caracterizată prin teama de a pierde ceva (de exemplu puterea) sau pe cineva (persoana iubită).

De ce sunt femeile mai geloase decât bărbaţii?

În primul rând, fiindcă femeile sunt mai nesigure, au stima de sine mai scăzută, fiind mereu complexate de câte ceva, dar şi fiindcă, din punct de vedere social, ştiu că bărbaţii înşeală mai mult. Ispitele sunt peste tot, iar nesiguranţa şi lipsa de încredere în partenerul lor le fac mai agresive şi posesive. Dacă există gelozie în relaţia ta ar trebui să te întrebi dacă această relaţie îți face bine sau îți distruge viaţa. Nu este sănătos să trăiești în fiecare zi încercând să-ți controla relaţia şi partenerul, fiindcă o să sfârșești extrem de nefericită şi singură. Atunci când un bărbat nu are deloc libertate într-o relaţie, e controlat 24 din 24 de ore de către iubită, el ajunge să urască această relaţie şi să fugă din ea.

Cum să controlezi gelozia?

Iată câteva sfaturi pentru a afla dacă gelozia ta este sau nu în parametri normali. Dacă crezi că ea a pus stăpânire pe relaţia voastră, că a devenit obositoare, dăunătoare şi nesănătoasă iată cum să o controlezi:

1. Vorbește deschis şi sincer cu partenerul tău despre toate motivele care te fac o persoană foarte geloasă. Poate e felul în care se uită pe stradă după alte femei, poate e prea drăguţ cu colega de la servici, poate uită să te anunţe că merge în seara asta în club cu prietenii şi asta îți dă de bănuit sau poate pur şi simplu nu îți acordă destulă atenţie.

2. Nu alimenta acest monstru care trăieşte în tine şi e gata să îți distrugă relaţia. Căută să faci cât mai multe activităţi ca să fii mereu ocupată.

3. Lasă-i mai multă libertate. Că să îți fie mai uşor, fii tu cea care pleacă în weekend cu fetele sau la câte o după-masă la shopping/ părinţi/ cinema etc.

4. Încearcă să ai mai multă încredere în el şi să nu-l controlezi tot timpul. Mai „uită-ţi” din când în când telefonul acasă ca să nu fii tentată să îl suni. Nu-i verifica telefonul. Nu îl spiona pe Facebook şi nici în viaţa reală.

5. Lucrează mai mult pe partea de dezvoltare personală. Încearcă să te lupţi cu complexele, cu încrederea în tine. O schimbare de look şi de atitudine e binevenită.

6. Fii o persoană mai drăguţă, mai veselă, mai activă. Mai bine te bucuri de timpul avut împreună în loc să începi mereu acelasi set de întrebări supărătoare: „Unde ai fost?”, „De ce ai fost acolo?”, „De ce nu-mi spui?”, „De ce? Şi iar de ce…?”

Chiar dacă toate astea ți se par o sarcină obositoare trebuie să încerci să învingi gelozia. Înarmează-te cu curaj, răbdare şi înţelegere pentru a reuşi să o controlezi!

Natasa

Natasa

Nataşa se consideră o femeie puternică, cunoscătoare bună a relaţiilor dintre sexe. Articolele scrise de ea sunt adresate femeilor, în special sfaturi despre relaţii, dragoste şi sex.