Search
Generic filters
Exact matches only

Greșeli ale îngrijirii sprâncenelor

Îngrijirea sprâncenelor ocupă un rol prioritar în ritualul nostru de îngrijire. Sprâncenele ne subliniază trăsăturile fizice și ne reflectă imaginea personală. Este foarte important ca acestea să fie bine îngrijite și să ne ofere o simetrie a chipului.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli ale îngrijirii sprâncenelor:

  1. Pensarea exagerată a sprâncenelor – nu este recomandat ca sprâncenele noastre să fie pensate în fiecare zi. Această greșeală cauzează o încetinire a ritmului de creștere a sprâncenelor. Ideal este ca sprâncenele să fie pensate la interval de 1 săptămână – două. Respectând această regulă, firele de păr vor avea timp să se regenereze suficient.
  2. Utilizarea unei pensete vechi – când observăm că firele de păr alunecă sau penseta le rupe, este timpul să achiziționăm o altă pensetă. În plus, nu uitați de dezinfectarea acesteia cu alcool sanitar, după fiecare utilizare.
  3. Arcuirea exagerată a sprâncenelor – este una dintre greșelile cele mai comune. Sprâncenele trebuie pensate ca look-ul să fie cât mai natural. În fond, cine și-ar dori un chip care să exprime o imagine mereu surprinsă?
  4. Utilizarea frecventă a creionului pentru sprâncene – o utilizare exagerată a creionului pentru sprâncene, va crea anumite spații între firele de păr și astfel, se va deteriora forma sprâncenelor. Utilizați cu prudență creionul pentru sprâncene, iar nuanța acestuia trebuie să fie întotdeauna mai deschisă decât culoarea părului.
  5. Neconsultarea unui profesionist – dacă vă doriți sprâncene perfecte, dar știți că nu dețineți abilitățile necesare, consultați o persoană specializată în domeniu. Chiar dacă nu aveți timp să mergeți la un salon de înfrumusețare, numai o dată sau de 2 ori pe an, consultarea unui specialist poate să vă ajute să vă găsiți forma ideală.
  6. Neglijarea zonei din jurul sprâncenelor – sprâncenele vor avea un aspect frumos și îngrijit, dacă zona de deasupra sprâncenelor va fi pensată de firele de păr vizibile.
  7. Pensarea exagerată a spațului dintre sprâncene – evitați pensarea exagerată a spațiului dintre sprâncene. Spațiul prea mare dintre sprâncene creează iluzia de nas mai mare și ochii vor părea foarte îndepărtați, creând o imagine asimetrică.
  8. Utilizarea cerii și a cremelor anti-îmbătrânire – este indicat să se evite utilizarea concomitentă a celor 2 produse. Crema poate să producă sensibilitatea pielii, iar ceara aplicată în aceeași perioadă poate să aibă producă efecte nocive.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *