Infidelitatea pe Facebook există

Cu peste 8 milioane de utilizatori, Facebook este cea mai accesată reţea de socializare din România. Fiecare are propriul spaţiu virtual pe care îl foloseşte după cum vrea. Majoritatea îl folosește pe post de jurnal, wall-ul lor fiind plin cu poze proprii în diferite locaţii. Alţii încearcă să ţină viaţa privată departe de Facebook şi distribuie doar poze amuzante sau mesaje motivaţionale. Mulţi se joacă şi majoritatea poartă discuţii virtuale cu prietenii. Însă ce faci când vezi că iubitul tău flirtează pe Facebook?

Flirtul pe Facebook poate deveni un trend îngrijorător

Fiindcă niciodată nu a fost mai uşor să înşeli. Dacă până acum trebuia să ieşi în cluburi să cunoşti oameni noi, să mergi la o întâlnire, să depui anumite eforturi ca să flirtezi, eforturi care nu întotdeauna dădeau roade, acum nu mai există aceste bariere sociale. Poţi să o faci practic oriunde, nestingherit, chiar şi cu iubita în casă, prin telefon. Poţi naviga printre profilurile a sute de fete frumoase, poţi să intri în discuţii cu ele şi poţi să discuţi pe chat în orice moment fără că nimeni să ştie asta. Dacă una nu te place, nu-i nimic, sunt alte câteva sute ce au „single” la status. Chiar mai rău, iubitul tău poate fi abordat de amatoare, ispita e doar la un click distanţă. Fostele iubite îl pot caută online şi de aici până la o întâlnire reală nu mai e decât un singur pas.

Când trebuie să te îngrijorezi cu adevărat

După cum am spus, oricine poate înşela pe Facebook, dar de aici până la o viaţă reală mai e totuşi un pas. Când să te îngrijorezi cu adevărat? Când Facebook-ul stă în calea relaţiei voastre şi el devine suspect:

  • Ieşiţi la întâlnire şi el stă tot timpul cu telefonul în mână.
  • Vezi că nu e atent la ce îi spui fiindcă aşteaptă răspunsuri de la altă persoană pe telefon.
  • Vezi că nu are nici o activitate pe Facebook şi totuşi ştii că e conectat tot timpul. Poate are un alt profil?
  • Când a modificat statusul din „in a relationship” în „single” şi spune că a fost din greşeală.
  • Când refuză să posteze noi poze cu voi şi invocă motive absurde.
  • Dacă nu te lasă să vezi ce face pe telefon şi devine foarte agitat cu privire la asta. Ba mai mult îți face un scandal că nu îi oferi dreptul la intimitate…. Nu uita că un bărbat ce nu are nimic de ascuns, nu are de ce să se streseze.

Cum să îl ţii departe de Facebook

În primul rând, dacă nu ai o confirmare sau o probă a infidelităţii pe Facebook mai bine o lași moartă. Nu vă certaţi aiurea fiindcă asta doar o să-l facă mai precaut şi o să se distanţeze mai tare. În al doilea rând, chiar dacă ai o probă, nu trebuie să o iei ca şi cum a făcut sex cu persoana respectivă. Până la urmă e doar un flirt fără substanţă. Poate că un moment de sinceritate ar fi necesar pentru amândoi. La fel şi o reconsiderare a relaţiei voastre. Îşi mai doreşte această relaţie? Mai vrei să îi dai o şansă?

Dacă răspunsul e DA lucrează începând de acum la o consolidare mai bună a relaţiei voastre. Întâlniri mai dese, mai multă comunicare, arată-i mai multă afecţiune şi interes ca să nu mai caute asta pe Facebook.

Natasa

Natasa

Nataşa se consideră o femeie puternică, cunoscătoare bună a relaţiilor dintre sexe. Articolele scrise de ea sunt adresate femeilor, în special sfaturi despre relaţii, dragoste şi sex.