logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Lucruri pe care trebuie să le faci înainte să fii într-o relație

Se zice că o trebuie să demonstrezi că te iubești pe tine însăți pentru ca alții să te poată iubi. Din acest motiv există câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte să te avânți într-o nouă relație. În cele ce urmează ți le voi expune, pentru ca tu să fii pregătită să faci următorul pas în cel mai bun moment din viața ta.

Lucrează la tine

Înainte să te avânți în lumea întâlnirilor gândește-te la ce ai tu ca partener. Fă o listă cu calitățile și defectele tale atunci când ești implicată într-o relație și uită-te atent la ea. Alege câte o însușire din fiecare categorie, pe cea care îți iese în evidență cel mai tare, iar apoi gândește-te dacă ți-ar plăcea să vezi asta în partenerul tău. Încearcă să îți îmbunătățești atuurile și să diminuezi defectele pe cât posibil, sau măcar să fii conștientă de ele.

Nu căuta dragoste pe internet

Multe studii arată că 1 din 5 cupluri din ziua de azi se întâlnesc în online. Asta înseamnă că fiecare alte 4 cupluri se întâlnesc în viața reală. Așadar, statistic vorbind, ai șanse mai mari să intri într-o relație dacă ieși, îți extinzi cercul de prieteni și încerci să devii mai socială, chiar și atunci când ești introvertită și preferi să stai în fața unui ecran ca să cunoști potențiali parteneri. Desigur, poți aborda ambele variante dacă așa te simți comod. Totuși, e important să știi la ce să te aștepți și ce anume îți dorești în relația respectivă.

Nu te învinovăți pentru că nu ești într-o relație

Există femei cărora li se pare o tragedie să nu fie implicate într-o relație amoroasă pentru mai mult de câteva zile. Nu fii din acea categorie! Când ești de una singură, îți oferi o șansă în plus să te cunoști mai bine, să îți dai seama ce anume vrei de la viață și să te axezi pe alte planuri din viața ta (profesional, social etc).

Caută sprijinul prietenilor

Înainte să te implici într-o relație nouă, uită-te atent la prietenii tăi. Ei trebuie să fie oameni dispuși să accepte noua persoană din viața ta, astfel încât să nu se pună problema de a alege între partener și prieteni. În plus, prietenii sunt cei care trebuie să fie alături de tine atunci când lucrurile nu merg bine între tine și partenerul tău, iar dacă nu îți apreciezi prietenii, la un moment dat poți să îți pierzi și prietenii, și partenerul.

Gândește-te la viitor

Nu trebuie să îți interoghezi potențialii parteneri la prima întâlnire despre care sunt planurile acestora de viitor. Trebuie însă să știi ce anume vrei tu de la o relație pe termen lung. E important ca viitorul tău partener să aibă aceleași ambiții și păreri, să puteți să clădiți ceva unul pentru celălalt, pentru ca relația să nu fie dezechilibrată ca atunci când unul dintre parteneri se implică mai mult emoțional și fizic decât celălalt. Desigur, de asta îți vei da seama pe parcurs, în timp ce începi să cunoști pe cineva cu care intri într-o relație. Dacă în orice punct descoperi că nu este ceea ce îți dorești, nu-ți fie teamă să pui stop și nu te învinovății pentru „timpul pierdut” pe o relație fără viitor. Dacă relația aceea nu s-ar fi întâmplat, nu ai fi știut că nu îți dorești acele lucruri care te-au făcut să te desparți.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *