logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Machiajul ca formă de expresie

Metodele de exprimare a creativității sunt variate. De la desen la muzică, la scris sau alte ramificații ale artei, toate permit creatorului să își exprime emoțiile și să dea frâu liber imaginației. Fiecare dintre noi are nevoie de cel puțin un mod de a-și exersa creativitatea, în mod special dacă jobul nu ne provoacă să lucrăm creativ.

De ce este important să dăm frâu liber creativității?

Este dovedit științific că arta ne face mai fericiți. Mai mult, cercetătorii spun că oamenii depresivi se simt mai bine după ce își eliberează emoțiile printr-un fel sau altul de artă. Este important să înțelegem că fiecare dintre noi are capacități creative ce merită exercitate și că nu este necesar să facem capodopere sau artă demnă de a fi expusă într-o galerie pentru a ne exprima. Totodată, arta convențională (scriitura, pictura, muzica etc.) nu e singura metodă de expresivitate. Există creativitate și în croșetat, gătit sau machiaj.

Machiajul ca instrument de expresie

Trecând peste funcția de înfrumusețare a machiajului, acesta poate stârni emoții puternice creatorului. Atunci când (te) machiezi expresiv, îți pui emoțiile pe față, pentru ca restul lumii să ți le interpreteze. Poți experimenta cu diferite culori ce induc diferite stări emoționale, diferite tehnici sau texturi. Mai mult, machiajul expresiv nu trebuie să fie neapărat unul purtabil. Acesta poate fi unul fantezie, făcut strict pentru a te elibera de emoțiile copleșitoare. Pe scurt, machiajul fantezie te poate ajuta să îți vizualizezi emoțiile, fie acestea pozitive sau negative. Odată cu vizualizarea lor, vei putea să te eliberezi de emoțiile negative și să le împărtășești pe cele pozitive.

Iar dacă machiajul nu te satisface în totalitate, poți să îl combini oricând cu moda. Ca și machiajul, hainele au o expresivitate dată de cel care le poartă. În cele din urmă, ține minte că machiajul pe care îl creezi pentru a te exprima nu trebuie să fie perfect, nu are reguli și nu trebuie să fie văzut de nimeni dacă nu vrei.

Orice metodă de exprimare ți-ai alege, ține minte că nu rezultatul contează atât de mult cât faptul că îți lași creativitatea să lucreze și că îți exteriorizezi sentimentele într-un mod benefic.

Citește și Știința din spatele fericirii

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *