Search
Generic filters
Exact matches only

Machiajul pentru ochii sensibili

Iritarea ochilor în urma aplicării machiajului este o problemă care apare în mod frecvent, îndeosebi la persoanele care au ochii sensibili. Cum putem evita această problemă? În acest articol veți găsi o serie de sfaturi foarte utile pentru aplicarea corectă a unui machiaj și evitarea iritării ochilor:

Primul și unul dintre cele mai importante sfaturi, se referă la igiena instrumentelor de make-up: curățarea pensulelor de aplicare a machiajului. Pentru persoanele care au ochii sensibili această etapă este foarte importantă. Bacteriile se pot acumula în pensulele de make-up și în urma utilizării lor, se provoacă iritații ale ochilor.

Se știe că persoanele care au ochii sensibili, au probleme cu utilizarea fardurilor de pleoape sub formă de pudră. Se recomandă să se evite utilizarea fardurilor sub formă de pudră și să se utilizeze produse de make-up care au o textură cremoasă. Nici fardurile care conțin sclipici nu sunt foarte indicate, fiindcă pot pătrunde în ochi și provoacă iritarea lor.

Un alt sfat pentru ochii sensibili, se referă la evitarea utilizării creionului dermatograf pe linia inferioară a ochilor. Cel mai indicat este ca liniile să fie trasate în afara liniei genelor. Respectând acest pas, creionul nu va intra în contact direct cu ochii și nu îi va produce iritare.

Respectarea termenului de valabilitate al produselor de make-up este un pas esențial pentru toți utilizatorii de make-up, îndeosebi pentru persoanele cu ochi sensibili. Nu neglijați această regulă și chiar puteți înlocui produsele de machiaj, mult mai des. În acest mod, veți evita acumularea bacteriilor și veți menține o igienă corectă a produselor.

Mențineți o igienă corespunzătoare a mâinilor. Înainte de aplicarea machiajului, nu uitați să spălați mâinile. Știm că pe suprafața mâinilor putem avea diverse bacterii și impurități, iar dacă nu avem o igienă corespunzătoare, acestea pot fi transferate pe fața noastră și pot să pătrundă în ochi.

Nu uita de demachierea tenului. Multe persoane uită sau omit să curețe machiajul aplicat. Este un obicei extrem de dăunător, atât tenului, cât și ochilor sensibili. El poate produce îmbătrânirea prematură a tenului, poate cauza diverse probleme dermatologice, iar produsele cosmetice pot pătrunde în ochi, producând iritarea lor și chiar alte afecțiuni mai grave. Așadar, respectați cu strictețe această regulă.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *