logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Pensulele pentru machiajul ochilor

Odată ce baza machiajului este aplicată pe ten, poți trece mai departe la aplicarea machiajului ochilor. Spre deosebire de machiajul feței, care ține foarte mult de tehnică, machiajul ochilor permite îmbinarea unor tehnici prin care să îți corectezi trăsăturile ochilor cu moduri de a-ți exprima personalitatea. Toate acestea sunt făcute cu ajutorul unui set complex de pensule pentru machiajul ochilor.

Pensula plată și pufoasă

pensula-pentru-fard_16539669

Sursa foto: © Valuavitaly

Este, cel mai probabil, cea mai cunoscută pensulă pentru machiajul ochilor. Aceasta are, de obicei, fibre naturale, care captează fardul și îl distribuie pe pleoapă într-un strat uniform. Ea poate fi creată și cu fibre sintetice. Este folosită pentru a aplica fardul de pleoape (de obicei cel presat) pe toată pleoapa sau pe o porțiune mai mare a acesteia, prin mișcări de tapotare (fardul este presat cu pensula pe pleoapă, nu se mișcă pensula pe piele).

Pensula plată

pensula-fard-plata_11290752

Sursa foto: © Pavel Chernobrivets

Spre deosebire de pensula anterior menționată, aceasta este făcută aproape întotdeauna din fibre sintetice, pentru că rigiditatea acestora este utilă în aplicare. Pensula aceasta poate fi identică sau asemănătoare (poate varia în dimensiune) cu cea pentru corector. Ea poate fi folosită cu bazele de machiaj, fardurile cremoase, atunci când sunt folosite ca bază, dar și pentru a presa pigmenți sau farduri de pleoape pulbere într-un strat mai puternic, mai concentrat. Poate fi folosită cu mișcări de tapotare (atunci când e folosită cu farduri pulbere) sau cu mișcări scurte, repetate (pentru a aplica produsele cremoase).

Pensula pentru pliul pleoapei

pensula-pentru-pliu_27258165

Sursa foto: © Martinmark

Această pensulă este necesară în machiajele mai complexe, pentru definirea pliului pleoapei. Poate fi creată din fibre sintetice sau naturale (în acest caz, majoritatea sunt din păr de capră) și are o formă rotundă și puțin ascuțită. Această formă o ajută să aplice fardul în pliul pleoapei, dispersând fardul în diferite grade de intensitate (vârful pensulei va prelua mai mult fard decât marginile, deci acolo culoarea fardului aplicat va deveni mai intensă și va fi difuzată pe măsură ce se ajunge la marginea pensulei). De obicei, este folosită cu mișcări circulare, înspre interior, sau cu mișcări stânga-dreapta, asemănătoare ștergătoarelor de parbriz.

Pensula de blending

pensula-pentru-blending_10524936

Sursa foto: © Hlphoto

Asemeni pensulei pentru pliu, și această pensulă este una ce poate avea fibre sintetice sau naturale în egală măsură. Ea are o formă rotundă și pufoasă, cu fire de păr moi și mai puțin rigide. Este folosită pentru a diminua din intensitatea fardului, pentru a-l difuza sau pentru a îmbina două nuanțe diferite de fard. Poate fi folosită atât prin mișcări circulare, cât și prin mișcări stânga-dreapta, în funcție de rezultatul dorit. Mișcările circulare sunt folosite pentru îmbinarea a două nuanțe sau pentru a estompa fardul, în timp ce mișcările stânga-dreapta au ca rezultat difuzarea nuanței de fard și diminuarea intensității.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *