Pentru multe femei imaginea este cea mai importantă. Să aibă grijă de pielea lor, de părul lor sau de corpul lor nu este doar o rutină de îngrijire şi prevenire a îmbătrânirii, ci o obsesie. Cu toate că merg la sală constant, au un regim de viaţă sănătos şi folosesc sute de produse cosmetice, sunt abonate şi la saloanele de înfrumuseţare. Până aici, nimic rău în asta. În fond şi la urma urmei, e prea greu să îţi aplici gene false singură, e prea scump să îţi cumperi un solar doar pentru tine şi e prea obositor să îţi faci masaj anticelulitic de 3 ori pe săptămână. Cu toate că obiceiurile deprinse la salonele de înfrumuseţare au numeroase beneficii, ele pot deveni toxice în momentul în care nu ştii să te oprești! Iată câteva exemple:
Solar în exces
Multe femei sunt abonate la solar. Unele merg pe timp de toamnă ca să îşi întreţină bronzul de peste vară, altele merg primăvara ca să nu se afişeze albe la soare, multe fac doar câteva şedinţe înainte de o nuntă sau un banchet. Bronzul obţinut la solar este vizibil artificial dacă nu folosești creme şi nu ai limită. Cu toate că vrei un bronz natural, uniform, sănătos, cu cât stai mai multe minute, cu atât o să arăți mai rău. Sfatul nostru ar fi să eviţi solarul în exces dacă nu vrei să arăţi ca un pui la rotisor când ieși de acolo.
Sprâncene tatuate greşit
Dacă frecventezi des saloanele de cosmetică, e imposibil să nu fi auzit de sprâncenele tatuate. O dată făcute nu mai trebuie să treci prin chinul vopsitului sprâncenelor. Pare o idee bună dacă nu te deranjează look-ul artificial. Totuşi, dacă te hotărăști să îți faci un asemenea tatuaj cosmetic, ai grijă ca rezultatul final să pară cât mai natural. Am văzut destule fete cu sprâncenele tatuate greşit, zici că-s mereu mirate.
Extensii inestetice
Un alt trend al ultimilor ani sunt extensiile. Aproape că nu există femeie de bani gata care să nu aibă o colecţie întreagă de extensii în diferite nuanţe şi lungimi, meșă, extensii cusute sau cu clipsuri, cu păr drept sau ondulat. Din păcate, nimic nu arată mai fals şi mai vulgar decât o extensie cusută greşit (în aşa fel încât se vede) sau o extensie într-o cu totul altă nuanţă decât părul tău (când nu e vorba de păr ombre). Şuviţele sintetice sunt şi ele de domeniul trecutului.
Operaţii esetetice
Acestea sunt probabil cel mai toxice fiindcă multe femei o dată ce îşi fac una, mai fac una şi încă una şi tot aşa. Practic, devin dependente de ele din dorinţa de a ajunge la forma perfectă a corpului, în viziunea lor. Aşa ajung să îşi modifice corpul cu scopul de a-l înfrumuseța, însă obțin exact opusul. Apoi încep să-şi „remodeleze faţa” până când se transformă în cu totul altă persoană.
Ar mai fi şi alte exemple, cum ar fi machiajul de podium purtat pe stradă (rujul negru, părul lipit de cap etc) buzele tatuate în nuanţe închise, părul tapat exagerat etc.