logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Prietenii sunt o comoară de preţuit

Astăzi haideţi să vorbim despre prietenii noştri. Prietenii sunt cei care ne însoţesc de-a lungul călătoriei prin viaţă: sufletele pereche, prietenii pentru totdeauna, prietenii la maturitate, prietenii din copilărie, prietenii care au fost şi nu mai sunt, prietenii de o lună şi prietenii pe care o să-i facem de azi înainte. Prietenia este o comoară sacră, plină de binecuvântări şi momente de neuitat. O prietenie trebuie întreţinută şi tratată cu mare grijă şi recunoştinţă. Prieteniile, dacă sunt sincere, sunt un cadou nepreţuit.

Prieteniile sunt de multe tipuri

Prietenii din copilărie sunt cei mai sinceri fiindcă nu se bazează pe interese. Prieteniile de acest fel rămân amintiri vii ale celor mai frumoşi ani din viaţă, în care activitatea noastră principală era joaca.

Prietenii din adolescenţă sunt acei oameni lângă care v-aţi distrat, aţi plâns, în compania cărora v-aţi petrecut anii de şcoală, petrecerile de final de an, majoratele, excursiile la munte, oameni cărora v-aţi încredinţat sufletul şi care v-au influenţat într-o oarecare măsură viitorul.

Prietenii de la maturitate sunt oamenii pe care vă puteţi baza şi astăzi, fiindcă după o anumită vârstă e greu să vă mai faceţi prieteni pe viaţă. Ei se cern în timp şi rămân doar cei care contează, în compania cărora vă simţiţi cel mai bine şi în compania cărora veţi fi mulţi ani de acum înainte. Alături de ei râdeți, alături de ei plângeţi, ei vă fac zilele mai frumoase, ei vă dau speranţă, ei vă dau sfaturi bune, ei vă ridică şi vă înalţă, ei vă încurajează, ei vă mângâie în zilele proaste şi tot ei vă ajută să exploraţi feţele voastre ascunse.

În timp vor trece pe lângă voi mulţi oameni, mulţi cunoscuţi, unii vor deveni chiar amici, însă prietenii adevăraţi sunt cei care au intrat în viaţa voastră fără nici un motiv şi sunt acolo pentru a vă îmbogăţi experienţa. Fiecare în felul său diferit o să vă ajute atunci când aveţi cel mai mare nevoie: unii cu bani, alţii cu o vorbă bună, alţii o să vă reamintească că nu sunteţi singuri şi toţi vor fi alături de voi când veţi avea cu adevărat o problemă, fiindcă prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte. Atunci puteţi ştii pe cine vă puteţi baza şi pe cine nu.

Aveţi grijă întotdeauna să păstraţi prieteniile!

Chiar dacă azi aveţi o zi mai proastă şi spuneţi că „singură îmi e mult mai bine” eu zic să vă mai gândiţi o dată. Prieteniile trebuie păstrate, pentru că atunci când ne uităm înapoi, constatăm că toate acele fire de nisip au fost grupate sub picioarele noastre într-o plajă frumoasă, făcând plimbarea noastră una simplă şi confortabilă. Cu alte cuvinte, o prietenie odată sudată, devine o călătorie simplă şi confortabilă şi e păcat să daţi cu piciorul în tot ce aţi construit împreună, în tot ce ați trăit, pentru o zi proastă, o mică ceartă sau o mare ceartă. Asta pentru că prieteniile sunt diferite, oamenii sunt diferiţi şi trebuie să respectaţi acest lucru. Ei nu vor gândi întotdeauna ca voi, dar asta-i OK, fiindcă fiecare prieten adevărat ne oferă posibilitatea de a vedea viaţa într-un mod diferit, de a învaţa un alt mod de a face lucrurile, pentru a evalua alte puncte de vedere, pentru a găsi noi modalităţi de a trăi viaţa, pentru a lua noi direcţii şi noi decizii. Un prieten vă ajută să vă dezvoltaţi şi să vă îmbogățiți sufleteşte!

Aşa că aveţi grijă de prietenii voştri, oferiţi-le timpul vostru, calităţile voastre, oferiţi-le tot ce au nevoie fiindcă tot ce sădiţi azi veţi culege mâine sau într-o zi când veţi avea cel mai mare nevoie! O prietenie adevărată se bazează pe reciprocitate!
Prietenia adevărată nu este dependentă, nu este egoistă, este doar iubire necondiţionată!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *