logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Remedii naturiste care te scapă de mătreață

matreata

Oricine își dorește un păr frumos, strălucitor, fără mătreață, exact cum spun textele reclamelor la șampoane. Mătreața este o problemă supărătoare care dăunează aspectului estetic și trebuie să recunoaștem că imaginea contează.

Mătreața este cauzată de ciuperca Malassezia care trăiește pe zonele corpului uman care produc mai multe uleiuri naturale.

Această afecțiune a scalpului poate fi combătută cu șampoane antimătreață sau tratamente prescrise de medicul dermatolog dacă problema este foarte serioasă. Pe lângă produsele cosmetice, poți folosi și câteva metode naturiste care te vor scăpa de mătreață.

1. Din frunze uscate de nuc și urzică se prepară o infuzie. Când are o temperatură potrivită, părul se clătește cu această infuzie. Folosită frecvent, la fiecare spălare, metoda va da rezultate. Pe lângă faptul că vă scapă de mătreață, infuzia de nuc și urzică oferă strălucire părului.

2. Datorită proprietăților calmante și inflamatoare, ceaiul de mușețel este o soluție potrivită de luptă împotriva mătreții. Părul trebuie clătit cu acest ceai. Se recomandă folosirea ceaiului de mușețel după fiecare spălare.

3. Oțetul de mere este ideal pentru a combate mătreața. Trebuie o atenție sporită deoarece nu se aplică pe pielea iritată. Se adaugă 10 linguri de oțet la un litru de apă și se clătește bine părul. Oțetul are proprietăți antifungice, de aceea este recomandat împotriva acestei afecțiuni.

4. Uleiurile naturale, obținute prin presare la rece sunt un alt remediu naturist. Se recomandă uleiul de măsline, ricin, de sâmburi de strugure sau jojoba. Se masează bine pielea cu acest ulei, apoi se spală și se clătește.

5. Petrolul este una dintre cele mai vechi metode de a scăpa de mătreață. Veți observa că părul va crește mult mai repede în urma tratamentului cu petrol. Nu trebuie să vă descurajeze mirosul puternic pentru că după spălare va dispărea.

6. Sucul de lămâie este indicat pentru a combate mătreața. Ai nevoie doar de coaja a cinci-șase lămâi din care faci o infuzie și apoi o folosești pentru clătirea părului.

7. Unul dintre cele mai la îndemână remedii este sarea de bucătărie cu care se masează pielea, apoi părul se spală cu șampon și se clătește. Sarea are capacitatea de a îndepărta celulele moarte și de a ajuta la o mai bună circulație a sângelui la nivelul scalpului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *