Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Top 5 alimente bogate în antioxidanţi

Toate femeile ştiu că e important să consume cât mai multe alimente bogate în antioxidanţi pentru a avea parte de un corp sănătos şi cu un aspect tânăr. Antionxidanţii precum vitamina A şi C sunt substanţe care neutralizează procesul de oxidare al celulelor, ajutându-ne să luptăm împotriva bolii şi a îmbătrânirii. Există însă unele alimente care au un conţinut extrem de ridicat de antioxidanţi şi consumarea lor este indicată pentru a preveni bolile şi chiar pentru a trata anumite afecţiuni.

  1. Fructele de pădure. Zmeura, afinele, murea şi căpşunile sunt fructele cu un conţinut extrem de mare de antioxidanţi care ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă. Puteţi să le consumaţi cu iaurtul de dimineaţă sau ca o gustare de după-amiază şi să le includeţi în dieta zilnică.
  2. Brocoli. La capitolul legume, brocoli este câştigătorul atunci când vine vorba de antioxidanţi. Această legumă are mai multă vitamina C decât portocalele şi mai mult calciu decât un pahar cu lapte. Pe lângă vitaminele şi mineralele pe care le conţine, brocoli ajută la scăderea riscului de cancer.  Fie că îl consumaţi ca şi garnitură la un fel principal sau îl adăugaţi în omlete şi în salate, asiguraţi-vă că este prezent pe masa voastră cât mai des.
  3. Usturoiul. Beneficiile usturoiului sunt cunoscute de sute de ani şi este folosit pentru a da aromă în numeroase feluri de mâncare. Usturoiul ajută şi la scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului, ajută la prevenirea cancerului şi este un antibiotic natural. Un singur căţel de usturoi este bogat în vitamina A, B şi C şi conţine potasiu, calciu, fier, zinc şi magneziu.
  4. Ceaiul verde. Probabil că deja îl ştiaţi ca fiind un antioxidant puternic din numeroasele reclame de la tv. Pe lângă faptul că ajută organismul să ardă grăsimile mult mai repede, ajută şi la prevenirea cancerului, a bolilor de inimă sau a colesterolului.
  5. Roşiile. Aceste legume sunt una din cele mai puternice surse de antioxidanţi şi de agenţi anticancerigeni.  Încercaţi să le includeţi zilnic în mesele principale şi să consumaţi roşiile sub diverse forme.

Pe lângă aceste alimente, strugurii roşii, spanacul, morcovii şi cerealele integrale au proprietăţi antioxidante şi sunt recomandate pentru un stil de viaţă sănătos. Profitați de această perioadă a verii în care avem la îndemână o varietate de fructe și legume care ne pot ajuta în obținerea siluetei dorite și menținerea sănătății.

foto

Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *