Search
Generic filters
Exact matches only

Tratamente alternative pentru acnee 1

Găsirea unui tratament potrivit pentru acnee poate să fie un process lung și anevoios. Deși sub îndrumarea unui dermatolog, nu toată lumea reacționează eficient la tratamentul standard cu peroxid de benzoil și acid salicilic. Acestea sunt cele mai frecvent folosite ingrediente în produsele anti-acnee cu eficacitate demonstrată.

Deci, ce faci în momentul în care observi că toate opțiunile oferite nu funcționează?

Nu renunța, există o multitudine de tratamente, cu siguranță o să găsești pe cel potrivit pentru tine, doar că nu este atât de ușor. Dacă era, la fel ca și în cazul celulitei, nu mai avea nimeni. Mai jos o să îți prezint cele mai frecvente tratamente alternative, sper să îți fie de ajutor.

Există o gamă variată de tratamente alternative pentru acnee, acestea pot să fie găsite cu ușurință în aproape orice farmacie sau în magazinele naturiste.

Uleiul din arbore de ceai

Este extrem de popular în ziua de azi, și pe bună măsură. Există unele studii interesante ce demonstrează capacitatea antimicrobiană a acestuia, dar nu fără dezavantaje.

Într-un studiu ce a comparat eficacitatea uleiului de arbore de ceai cu cea a peroxidului de benzoil s-a constatat că o concentrație de 5% de ulei de arbore de ceai are o eficacitate similară cu cea de 5% de peroxid de benzoil. Sună ca și un înlocuitor foarte bun, singura problemă este că nu există produse pe piață cu o concentrație de 5% ulei de arbore de ceai.

Cea mai mare concentrație este de aproximativ 0,5%, chiar dacă pe eticheta produsului scrie ulei pur de arbore de ceai, acesta este de obicei diluat într-un ulei purtător, ceea ce îl face mai puțin eficient în tratament decât peroxidul de benzoil.

Niacinamida și acidul nicotinic

Niacinamida și acidul nicotinic sunt derivați ai vitaminei B3. Există anumite studii ce arată că aceștia pot să îmbunătățească aspectul tenului, probabil datorită proprietăților anti-inflamatorii și de refacere a barierei celulare. Fiind incluse într-o cremă de îngrijire pentru tenul acneic, acestea pot să aducă doar beneficii, ajutând persoanele care se luptă cu acneea dar având totodată și o acțiune antirid. Deci, de acum înainte, când căutați produse cosmetice trebuie neapărat să vă uitați după acest ingredient cheie.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *