Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cele mai comune mituri despre celulită

Celulita este un subiect foarte cunoscut în special, în rândul femeilor. Există multă dezinformare pe baza acestui subiect și numeroase mituri. Un lucru este cert. Potrivit Goodhousekeeping.com, la un moment dat în viață, celulita afectează peste 90% dintre femei. Înainte de a utiliza anumite produse de înfrumusețare sau de a începe o procedură de îngrijire corporală, ar trebui să știți ce este celulita și care sunt miturile despre aceasta.

  1. Celulita este doar exces de grăsime

Nimic mai adevărat. Celulita are legătură cu structura pielii. Indiferent de greutatea pe care o avem, celulita nu reprezintă un strat protector de grăsime. Prezența ei se datorează mai multor factori: fluctuațiilor de greutate, stresului, slăbirii anumitor țesuturi din structura corpului nostru. Astfel, celulele de grăsime devin neregulate, pielea are un aspect denivelat.

  1. Femeile slabe nu au celulită

Este un mit arhicunoscut și total fals. Toate femeile sunt predispuse la celulită. Diferența constă în vârsta la care ea apare și în stilul de viață pe care îl adoptăm.

  1. Pierderea în greutate elimină celulita

Nu neapărat. Celulita nu ține doar de cantitatea de grăsime din corp; ea se găsește într-un țesut conjunctiv deteriorat. Așadar, pierderea în greutate nu va soluționa problemele cu celulita. Este nevoie de dezvoltarea unui tonus muscular, prin adoptarea unei rutine zilnice sănătoase.

  1. Celulita se transmite genetic

În anumite cazuri, genetica deține un rol important, însă factori precum: stresul, obiceiurile alimentare nesănătoase, greutatea, contribuie la formarea celulitei și la agravarea ei.

  1. Cremele „minune” fac celulita să dispară

Produsele destinate tratării celulitei ajută la diminuarea acesteia, dar nu în totalitate. Celulita este depozitată în țesutul pielii, fiind nevoie de un tratament intern, de sport și dietă.

  1. Ești imun la celulită la 20-30 de ani

Complet fals. Celulita poate să apară la orice vârstă, însă se poate agrava odată cu înaintarea în vârstă, fiindcă pielea își pierde din elasticitate.

  1. Bărbații nu au celulită

Astfel de cazuri au loc mai rar, dar ele există. Este adevărat, la femei se întâlnesc cele mai multe cazuri, fiindcă țesuturile conjunctive ale femeilor sunt mai subțiri, comparativ cu cele ale bărbaților.

Voi ce alte mituri despre celulită cunoașteți?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Angy

Angy

Angy este o persoană pasionată de blogging, advertising, PR. Îi place să citească, să călătorească, să descopere locuri frumoase. Consideră scrisul o formă de expresie a creativității umane, o terapie pentru suflet. Este într-o căutare permanentă de idei și răspunsuri menite să-i dezvolte personalitatea. Consideră că lucrurile simple sunt cele care ne fac cu adevărat fericiți, ne oferă liniște și stabilitate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *