Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
fusta-roz_67303747
fusta-roz_67303747

Trendurile toamnă – iarnă 2016

Moda e într-o continuă schimbare, iar evoluția acesteia șochează și îmbucură deopotrivă. În ceea ce privește îmbrăcămintea, trendurile din ultimele sezoane au avut ca punct de inspirație moda anilor ’80 și ’90, iar acest sezon nu se abate de la regulă. Te invit să descoperi care sunt trendurile folosite de marile case de modă în această toamnă!

Culorile sezonului: roz și galben

021316-nyfw-pink-chartreuse

Sursa foto: In Style

În această toamnă, rafturile magazinelor vor prinde culoare de roz și galben pentru colecțiile de toamnă-iarnă, întrucât acestea sunt culorile vedetă. Combinate sau separate, roz pastel sau roz fucsia, indiferent de intensitatea sau de modul în care acestea se regăsesc în piesele vestimentare, ele vor putea fi observate din plin în acest sezon.

Bluze cu un umăr/braț gol

lightbox_tendances_epaules80_jpg_2827_north_1160x_white

Sursa foto: Vogue

Un alt trend care va putea fi observat din plin în acest an, și care își trage inspirația din anii ’80, este cel al pieselor vestimentare cu un umăr. Indiferent dacă vorbim doar despre lipsa uneia dintre mâneci sau dacă și umărul este dezgolit, acest trend asimetric se întoarce puternic pe catwalk și este asociat cu cel puțin o altă tendință actuală contrastantă. Aceasta din urmă poate fi mâneca oversized sau volănașe extravagante.

Haine oversized

fall_winter_2016_2017_fashion_trends_apres_ski_oversized_sweaters

Sursa foto: Fashionisers

Moda hainelor largi este dusă la extrem în acest sezon, unde confortul primează în continuare. Astfel, vom avea parte de haine supradimensionate fie parțial, fie integral. Parțial, vom putea observa mâneci extrem de lungi, în timp ce în alte cazuri, întreg puloverul sau chiar pantalonul poate părea cu câteva mărimi mai mare.

Catifea

catifea

Sursa foto: Vogue

Tot din anii ’80 revine în trend și catifeaua. De această dată, acest material luxuriant este asociat și cu stilul anilor ’70 prin costumele de catifea ce pot fi purtate. Totuși, cea mai ușor de purtat variantă a acestui trend va fi în categoria încălțămintei.

Carouri și dungi subțiri

fall_winter_2016_2017_fashion_trends_masculine_fashions

Sursa foto: Fashionisers

Motivele de pe costumele vechi ale tatălui tăi – mă refer aici la dungile subțiri și la carouri – revin în atenție, în moda feminină de această dată. Costume cu astfel de modele, însă adaptate trendurilor curente, vor fi perfecte pentru o ținută office. Pliurile revin și ele în atenția noastră odată cu dungile și carourile.

Blană artistică

lightbox_tendances_fourrures_jpg_8850_north_1160x_white

Sursa foto: Vogue

Piesele vestimentare din blană revin la modă destul de puternic, cu motive artistice. Blana (naturală sau artificială) este făcută pe un model colorat, artistic chiar. Aceasta va putea fi purtată fie în varianta unui guler din blană, fie ca o întreagă haină de blană.

Haine militărești

lightbox_tendances_kaki_jpg_6838_north_1160x_white

Sursa foto: Vogue

Trendul milităresc nu pleacă nicăieri deocamdată. Acesta se ține puternic pe poziție, iar cel mai intens este observat în rândul paltoanelor cu iz de marină sau la cizmele și botinele militare.

Romantica rebelă

collage

Sursa foto: Harper’s Bazaar

În cazul în care preferi culorile închise, poți sta liniștită! Negrul și dantela nu pleacă nicăieri, făcând moda din acest sezon ceva mai romantică și mai misterioasă.

Opulență

lightbox_tendances_metal_jpg_718_north_1160x_white

Sursa foto: Vogue

Dacă nu ți-ai dat seama încă, acest sezon de modă este unul al opulenței, iar inserțiile aurii , metalice sau sclipicioase din multe piese vestimentare nu vor ezita în a-ți arăta asta.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *