Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 accesorii utile pentru bărbierit

Activitatea de bărbierit este prezentă în îndeletnicirile periodice ale bărbaților încă din cele mai vechi timpuri ale istoriei. Pietrele ascuțite aveau un rol deosebit de important acum câteva zeci de mii de ani și erau folosite de bărbați atât ca arme de vânătoare, cât și ca instrumente de bărbierit. Nu, nu știu dacă foloseau aceeași piatră pentru ambele activități.

În funcție de zona de pe glob, bărbieritul era văzut diferit în antichitate. Spre exemplu, erau popoare sau regiuni în care barba avea un rol foarte important, stând drept un simbol de înțelepciune și maturitate. În alte părți însă barba era considerată drept o neglijență, ea trebuind să fie îndepărtată periodic. Și așa a luat naștere industria bărbieritului.

Aparatele de bărbierit sunt numeroase, după cum prea bine știi. De la cele electrice la cele clasice există o largă gamă din care poți alege. Pe lângă aparatele de ras însă, mai există și diverse accesorii de bărbierit, care pot ajuta într-un fel sau altul această activitate.

Iată câteva dintre cele mai importante accesorii în lista de mai jos:

1. Pămătuful

Nu mai este atât de des folosit în prezent, dar cu siguranță ți-l amintești între instrumentele de bărbierit ale tatălui tău. Avantajele sale sunt numeroase, dar cele mai importante sunt reprezentate de spuma mai bogată și mai umedă pe care o creează și de exfolierea pielii.

2. Săpunul pentru bărbierit

Acesta oferă un bărbierit rafinat, diferit față de clasicele spume sau geluri de ras. Este un produs care merită încercat.

3. Trusa de voiaj

De fiecare dată când pleci într-o călătorie te lovești de problema depozitării instrumentelor tale de bărbierit. Cu trusa de voiaj nu-ți mai faci griji pentru așa ceva, deoarece ea te ajută să îți păstrezi toate lucrurile necesare într-un singur loc.

4. Tocul pentru bărbierit

De regulă fabricat din piele, tocul pentru bărbierit are rolul de a proteja aparatul de ras. Este în același timp foarte elegant și dispune de o durabilitate îndelungată.

5. Cana de bărbierit

Se adresează bărbaților care pun mare preț pe bărbieritul tradițional, făcut pe îndelete, așa cum se cuvine. Sunt de mai multe tipuri, iar fiecare dintre ele dă un aer aparte acestei activități.

Pe lângă cele de mai sus, mai amintim și suporturile pentru aparat și pămătuf, rezerve de perie pentru curățarea tenului sau rezerve de săpun.

Alege-le pe cele potrivite ție și răsfață-te cu un bărbierit rafinat, ca la carte.

Tu ce accesorii de bărbierit folosești?

Citește și despre diferențe dintre aparatele de ras electrice și cele clasice.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *