logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Accesorii recomandate pentru bărbați

Sursă foto: dreamstime.com

Chiar dacă moda reprezintă în general preocuparea femeilor, nici bărbații nu ar trebui să neglijeze regulile care țin de ținută. Printre aceste reguli se numără și cele legate de accesoriile care se întâlnesc cel mai des la bărbați, sau care ar trebui să fie întâlnite la aceștia.

Orice bărbat stilat știe că accesoriile folosite cu gust și alese potrivit pentru ținută pot îmbunătăți radical stilul vestimentar și pot da încredere în sine. Există mai multe accesorii care au efecte pozitive asupra diferitelor ținute, dacă sunt asortate corespunzător, după cum urmează mai jos.

Pentru ținuta formală, sunt recomandate următoarele accesorii: ceasul de buzunar cu lanț sau unul clasic foarte elegant și butonii. Aceste două accesorii trebuie să fie neapărat din metal de aceeași culoare, de preferință aur sau asortați cu ținuta.

Pentru dress-codul semiformal, se recomandă purtarea verighetei, ceasului cu brățara metalică, de aceeași culoare cu butonii, de preferință argintiu.

Pentru ținuta informală, pe lângă costumul clasic de culoare închisă și cravată, accesoriile recomandate sunt ceasul de mână, care poate avea curea din piele, verigheta, butonii de aceeași culoare cu ceasu, precum și acul de cravată.

Pentru dress-codul Cocktail Attire, bărbații au cea mai mare libertate în alegerea ținutei.  Pe lângă sacoul modern din catifea, blugi și pantofii casual, la această ținută se pot adăuga după gust și alte accesorii, precum eșarfa, cravată sau curea, păstrându-se o coerență vestimentară între acestea și restul ținutei.

Pe lângă cele de mai sus, enumerate după stilul fiecărei ținute în parte, mai există câteva accesorii care nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunui bărbat.

Lenjeria intimă – deși pare de bun simț, multe persoane o consideră ca fiind neimportantă și o neglijează. Pentru ca un bărbat să facă o impresie bună asupra doamnelor și să pară matur ar trebui evitați boxerii cu supereroi sau cu luptătorul favorit din wrestling.

Cravata – asortată cum se cuvine și purtată în ocaziile potrivite, o cravată înseamnă cu siguranță un mare plus la ținută.

Cureaua – nu trebuie să lipsească niciunui bărbat, mai ales că, asortată corect, aceasta oferă stil ținutei.

Tricoul pe sub cămașă – nu foarte popular în România, tricoul pe sub cămașă este recomandat datorită faptului că în sezonul rece acesta ține de cald, vara absoarbe transpirația și în plus, reduce din transparența cămășilor.

Eșarfa – cele mai recomandate sunt eșarfeșe din bumbac, mătase sau materialele sintetice. Aveți grijă însă să o asortați corespunzător.

Portofelul – unui bărbat cu adevărat stilat nu îi lipsește niciodată portofelul. Acesta nu trebuie să fie prea opulent, ci simplu și elegant.

Nu uitați, accesoriile bine alese sunt cele care fac diferența dintre o ținută plicticoasă, obișnuită și una care atrage atenția în mod pozitiv.

Vezi și ce spune despre tine stilul tău de îmbrăcăminte sau află mai multe despre tine.

 

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.