logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Activități sportive pe care bărbații le preferă

Sursă foto: dreamstime.com

Toată lumea știe că bărbații au o afinitate pentru sport. Ce fel de sport, asta nu contează prea mult, atât timp cât implică emoție, competiție, satisfacție și de ce nu, duritate. Că doar nouă bărbaților ne place ca din când în când să ne etalăm masculinitatea dominându-i pe ceilalți masculi din grup, nu-i așa? Iar dacă în vremurile de demult, bărbații încercau să se domine reciproc prin războaie, dueluri sau ciomăgeli până la moarte, în zilele de astăzi noi ne mulțumim cu acea satisfacție pe care o primim când înscriem golul decisiv la fotbal în meciul împotriva prietenilor, care ne cinstesc cu bere după, că doar așa a fost pariul.

Deși diferă de la țară la țară, iată câteva dintre cele mai populare sporturi printre bărbații din întreaga lume.

Fotbal

Adevărul este că toți îl iubim, unii mai mult decât alții. Practicat profesionist, amator sau pe calculator, fotbalul este cel mai popular și mai iubit sport din lume. În Europa există mai mult de 223.000 de cluburi de fotbal, număr la care contribuie și România cu aproape 3000 de  cluburi. Citește top 10 cele mai bune cluburi de fotbal din lume.

Cricket

Dacă ați prevăzut fotbalul, sunt convins că nu vă așteptați la cricket. Cu toate acestea, sportul originar din Anglia se află în topul preferințelor bărbaților lumii. Cu siguranță însă, nu are mare succes la români.

Handbal

Iată un sport mai popular decât cricketul printre români, deși mult mai puțin practicat decât fotbalul. Cu toate acestea, cu siguranță aproape fiecare bărbat l-a jucat cel puțin o dată în viață. Dacă nu de bunăvoie, atunci constrâns la orele de sport din liceu sau facultate. Totuși, handbalul se află printre cele mai preferate activități sportive ale bărbaților români, mai ales că echipa masculină a României a cucerit de 4 ori până acum Campionatul Mondial. Bravo, băieți!

Baschetul

Pe terenul din spatele școlii sau în sala de sport, cu toții am încercat să nimerim coșul acela eluziv, unii cu mai mult succes decât alții. Pe locul trei în preferințele românilor, baschetul câștigă din ce în ce mai mulți adepți.

Rugby

Dur, puternic, bărbătesc, sportul care stă la originea fotbalului american aduce mândrie țării noastre, mai ales pentru că a dat lumii numeroși jucători de talie mondială. Dacă nu l-ați încercat până acum, nu ratați ocazia. Vă veți simți ca niște adevărați bărbați.

Hochei

Bețe lungi, echipamente frumoase, duritate, sânge, bătăi și dinți pe gheață. Într-un cuvânt, spectacol. Unul dintre cele mai violente sporturi din lume, hocheiul are obiceiul de a atrage atenția bărbaților, indiferent dacă îl vizionează sau îl practică.

Cele enumerate mai sus nu sunt singurele activități sportive preferate de bărbați. Cei care doresc să facă mișcare, dar nu simt nicio legătură cu unul dintre aceste sporturi, de obicei aleg variante ca mersul la sală, joggingul, boxul sau luptele de tot felul.

Însă indiferent de activitatea sportivă aleasă, important este să facem sport. Nu uitați că sportul este sănătate.

Citește și sfaturi pentru o hidratare mai eficientă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.