Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Barbă și mustață. Avantaje și dezavantaje

Pentru unii o problemă, pentru alții un fel de binecuvântare, părul facial al bărbaților creează discuții interminabile atât în rândul femeilor, dar și în cel al bărbaților. Părerile sunt împărțite și nu se poate ajunge la un numitor comun în niciun caz.

Printre avantajele pe care le oferă părul facial se numără și faptul că bărbații sunt protejați de cancerul de piele pentru că au o treime din față acoperită de păr, iar acesta filtreaza radiațiile ultraviolete în proporție de 90-95% conform unor studii ale unor cercetători australieni de la Universitatea Southern Queensland. Alte studii desfășurate la Universitatea New South Wales (Țara Galilor) a demonstrat faptul că bărbații care poartă barbă sunt mai atractivi și par a fi mai sănătoși, mai masculini și părinți mai buni.

Alte beneficii pe care le conferă podoaba facială se referă la faptul că pielea este mai protejată de frig și vânt, este mai hidratată, acneele sunt acoperite, se reduce numărul infecțiile și iritațiilor de pe față datorate mai ales bărbieritului, barba filtrează aerul (cu cât ai mai multă barbă cu atât sunt mai mici șansele ca să treacă toți factorii alergeni și poluanți de „scutul” tău natural). Doctorul Herbert Mescon de la Universitatea din Boston a calculat timpul total petrecut pentru a te bărbieri și dacă începi să faci acest lucru de la 15 ani, atunci până la vârsta de 55 de ani, ai petrecut aproximativ 3350 de ore (139 zile) bărbierindu-te.

Despre dezavantaje punem spune că părul de pe față te va face să pari mai puțin atractiv pentru unele femei, vei avea mâncărimi cel puțin la început, vei părea mai bătrân, vei speria copiii mici, vei fi nevoit să renunți la ea dacă lucrezi într-o companie care nu acceptă acest lucru și îți vei înțepa iubita atunci când o săruți.

Dacă decizi că a sosit timpul să îți faci o schimbare de look atunci și dorești să îți lași barba să crească mai mare atunci trebuie să faci anumiți pași pentru a avea rezultate bune. Îm primul rând trebuie să vezi ce formă are fața ta, iar apoi să îți lași barba să crească două săptămâni. Uită-te din nou atent la fața ta și observă dacă sunt unele locuri unde părul facial crește mai mare și mai des, iar apoi caută să îi dai o formă sau să îl aduci la același nivel cu restul firelor de păr de pe față. Ultimul lucru pe care trebuie să îl faci este să îi dai contur bărbii tale după cum vrei tu să arate, ai o mulțime de alternative. Dacă vrei să îți lași barba lungă, atunci poți face acest lucru numai dacă părul de pe față îți crește uniform.

Depinde de tine să alegi dacă îți place sau nu să porți barbă și/sau mustață, însă ține minte ca atunci când alegi varianta pe care o consideri tu potrivită, să ții cont și de conformația feței tale și de measajul pe care vrei să îl transmiți prin lookul tău.

Descoperă câteva trucuri pentru bărbierit sau tipuri de tunsori în funcție de forma feței.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *