logo
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile unui bărbat care gătește acasă

Pentru mulți bărbați gătitul poate părea un lucru extrem de complicat, însă adevărul este că suntem extrem de comozi când vine vorba de a prepara mâncare.

Poate părea paradoxal, însă cei mai buni bucătari din lume sunt bărbații, așadar poate ar trebui ca și noi, bucătarii amatori, să ținem ștacheta sus și chiar să ne obișnuim să gătim din ce în ce mai des.

O astfel de aptitudine nu numai că va putea fi folosită pentru a face o impresie pozitivă asupra femeilor, dar ne va ajuta să devenim mai sănătoși.

Un studiu desfășurat de Universitatea John Hopkins a arătat faptul că persoanele care gătesc acasă mănâncă mai sănătos și consumă mai puține calorii decât cei care gătesc mai puțin și care obișnuiesc să ia majoritatea meselor în oraș.

Tendința celor care gătesc acasă este să utilizeze alimente cât mai proaspete, mai puțin zahăr, sare sau ulei, dar și mai puține alimente procesate.

În schimb, dacă mergi la restaurant, chiar și la cele care se laudă cu un meniu foarte sănătos, este foarte probabil ca să ingerezi mult mai multe calorii decât ai avea nevoie.

În locurile mai cochete se va utiliza mai mult ulei de măsline sau unt pentru a da mâncării un gust mai pronunțat, pe când în restaurantele mai puțin respectabile sau în fast food-uri vom primi la pachet cu mâncarea cantități enorme de zahăr, ulei, sare, grăsimi nesănătoase și multe altele.

Cred că majoritatea dintre noi consideră că nu merită să își sacrifice sănătatea și să mai și plătească uneori destul de mult pentru aceasta din cauza unei comodități exagerate.

Însă cum să te motivezi ca bărbat pentru a găti? Știu, e destul de greu mai ales dacă vei face mâncare numai pentru tine. Ai putea încerca să gătești o dată și bine, cât să îți ajungă pentru două sau trei zile.

Dacă îți place carnea poți alege o zi în care să prepari o cantitate cât să îți ajungă pentru toată săptămâna. Mai adaugi apoi câteva legume prospete ca și garnitură și ai rezolvat o masă, nu e așa greu.

Mulți dintre noi nu au răbdare să gătească, însă probabil groaza de curățenia care urmează este lucrul care ne sperie și mai mult.

Ce faci dacă ești un bucătar mai slab? Păi nimeni nu s-a născut învățat în niciun domeniu și doar practica te va ajuta să devii mai bun. Oricum ar fi, orice bărbat trebuie să fie în stare să prepare câteva rețete simple, sănătoase și gustoase.

Poți învăța câteva trucuri de la partenera ta și chiar ar trebui să mai gătiți din când în când împreună pentru că ar trebui să fie distractiv și incitant în același timp.

Dacă trebuie să iei masa neapărat la un restaurant și nu vrei să primești un bonus caloric mare, atunci alege salată fără dressing, carne gătită la grătar și renunță la pâine.

Gătitul acasă poate avea un efect benefic asupra stării tale generale de sănătate. Pe lângă aceasta vei putea face o impresie bună femeilor, vei cheltui mai puțini bani și îți vei putea ține mult mai ușor greutatea sub control.

Poate este timpul să devii șef în bucătăria ta.

Citește și despre aptitudinile “feminine” care te vor ajuta în viață.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *