Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Bretelele, accesoriul care te scoate din tipare

Bretelele sunt un accesoriu rafinat, potrivit atât pentru ținutele elegante ale bărbaților, cât și pentru cele casual sau smart casual. Apărute ca o necesitate, pentru a susține pantalonii prea largi, modelul modern al bretelelor a fost inventat de Albert Thurston în 1820. Din acel moment, bretelele au început să facă istorie și să devină un simbol al gentlemanilor.

Inventatorul bretelelor vindea acest accesoriu tuturor bărbaților celebri, recunoscuți pentru eleganța lor, indiferent că vorbim despre politicieni, președinți, oameni de afaceri sau staruri din lumea cinematografiei. Printre celebritățile care au purtat bretele sunt Frank Sinatra, Fred Astair, Michael Douglas, Daniel Craig, Prințul Charles al Marii Britanii.

Cum se poartă bretelele?

Acum că știm cine este „părintele” bretelelor și cine sunt bărbații care le-au făcut celebre, să aflăm cum trebuie purtate. În primul rând, este necesar să fiți atenți la pantaloni pentru că bretelele se poartă cu pantalonii care nu au fost croiți pentru curea. Acest accesoriu se prinde de pantaloni cu cleme sau cu nasturi.

Un detaliu foarte important: nu se poartă în același timp cu cureaua. Alegeți ori bretele, ori curea.

Mai multe tipuri de bretele

Acest lucru fiind stabilit, urmează asortarea. Specialiștii în vestimentație spun că bretelele trebuie asortate cu cravata, iar apoi se vor alege cămașa și pantalonii. Este important ca la final, bretelele să fie integrate în ținută.

Dacă aveți o cravată cu modele, bretelele trebuie să fie într-o singură culoare sau cu dungi verticale. Este de preferat să evitați bretelele cu modele. Fiți atenți și la dimensiunea lor: să nu fie mai late de trei centimetri. Dacă alegeți bretele subțiri veți avea un aer tineresc, dacă optați pentru cele mai late, veți arăta distins și elegant.

În ceea ce privește culoarea acestora, designerii vestimentari au păreri împărțite. Unii recomandă culorile închise dacă sunt purtate la o ținută elegantă, sobră, alții, din contră, merg pe culori tari, îndrăznețe. Până la urmă, totul depinde de gusturile fiecăruia.

Avantajele purtării acestui accesoriu

După asortarea bretelelor, este bine de știut și care sunt avantajele purtării acestui accesoriu. În primul rând, creează impresia de alungire. Dacă sunteți mai scunzi, bretelele vă vor face să arătați mai înalți, spre deosebire de curea care „taie” corpul în două și vă face să arătați mai scunzi.

În al doilea rând, cei care au un abdomen nu tocmai de invidiat, bretelele ajută la mascarea acestui dezavantaj.

Așadar, domnilor, ieșiți din tipare! Veți avea doar de câștigat dacă sunteți altfel.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *