Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cafeaua şi tehnologia

Tehnologia pătrunde tot mai adânc în vieţile noastre şi uşor, uşor devenim poate prea dependenţi de ea. Din câte se pare tot mai multe firme vin cu tot felul de produse pe piaţă care de care mai inovative.

Cafeaua nu putea fi ocolită şi astfel s-au găsit modalităţi mai creative şi câteodată mai facile de a o prepara.

Aparatul numit Barisieur îmbină utilul cu plăcutul. Dacă vă place mirosul de cafea atunci trebuie să ştiţi că Barisieur este perfect pentru voi. Ce aţi spune de un ceas cu alarmă, care vă prepară cafeaua atunci când începe să sune? Pe lângă faptul că este inedit, arată şi foarte bine ca şi design. Din păcate preţul este un pic mai piperat deoarece urcă până la 400 de dolari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASursa: foto

Iubitorii de cafea pot să aibă în propria lor casă chiar şi un robinet de unde curge această băutură. Comanda poate fi dată chiar de pe smartphone, iar aparatul poate face 4 ceşti de cafea pe minut. Desigur, reţetele nu se rezumă numai la cafea ci se pot prepara şi alte băuturi asemănătoare precum latte sau cappucino. Totul se realizează doar prin apăsarea unui buton, iar o cafea va fi gata în 15 secunde pe când un latte în 25 de secunde.

Acest tip de expressor sofisticat poartă numele de TopBrewer şi are un preţ pe măsură, el putând fi achiziţionat la preţul de 15.000 $.

TopBrewSursa: foto

Un alt echipament interesant este Cofee Joulies care este fabricat dintr-un material patentat care răceşte cafeaua până ajunge la temperatura potrivită şi apoi o menţine aşa câteva ore bune, astfel încât băutura ta preferată va fi mereu perfectă. Acesta costă aproximativ 50 $.

Coffee JouliesSursa: foto

Dacă vă place cafeaua atât de mult încât aţi fi în stare să o mâncaţi, atunci ar fi bine să aflaţi faptul că doi studenţi au inventat CofeeBar, mai exact un baton comestibil, care pe lângă cafea mai conţine şi alte ingrediente nutritive cum ar fi alunele, unt de arahide sau seminţe. Proiectul a fost finanţat prin platfoma de crowdfunding numită Kickstarter şi producţia acestui baton a început de pe data de 2 noiembrie anul acesta.

Din câte se pare metoda clasică de preparare a cafelei va suferi câteva modificări în timp şi probabil că tot mai multe persoane vor apela la diferite echipamente pentru a prepara această băutură. Chiar şi acum numărul de espressoare vândute este în creştere, acesta fiind primul semn că obiceiurile noastre se modernizează şi ele o dată cu apariţia mijloacelor tehnologice de ultimă generaţie.

Tu ce preferi, cafea tradiţională sau “tehnologizată”?

Citeşte şi despre beneficiile consumului de cafea la micul dejun.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *