Când trebuie schimbate anvelopele de vară cu cele de iarnă

În fiecare sfârşit de toamnă fiecare şofer trebuie să schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă. De fapt, pe tot Globul, şoferii schimbă anvelopele maşinilor atunci când se face trecerea de la sezonul cald la cel rece. Acest lucru are o importanţă foarte mare pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic. Atât de important, încât este reglementat prin lege şi se soldează cu amenzi mari pentru şoferii care nu au anvelopele schimbate.

Şi totuşi de ce este atât de important să schimbăm anvelopele de vara cu cele de iarnă? Ei bine pentru că acestea sunt special produse pentru a face mai bine faţă conducerii maşinii în sezonul rece când condiţiile meteorologice sunt mai aspre. Vorbim despre a circula cu maşina atunci când ninge, este polei, drumurile sunt înzăpezite, este gheaţă pe jos etc. Conform tuturor specialiştilor competenţi, anvelopele de iarnă sunt mai bine pregătite pentru a face faţă acestor condiţii deosebite care au loc în general când temperatura este mai mică de 7 grade Celsius.

Anvelopele de iarnă au o aderenţă mai mare, sunt alcătuite din materiale speciale care le face să aibă o amprentă mai mare. Astfel, ele vă permit să controlaţi mai bine maşina atunci când drumul este ud sau acoperit de polei. Există anumite modele de silicon care susţin anvelopele să-şi păstreze elasticitatea şi flexibilitatea, chiar şi atunci când temperaturile sunt foarte scăzute. Amprentele de pe suprafaţa cauciucurilor este astfel gândită de producători încât să elimine în mod automat resturile de pământ, gheaţă sau zăpadă care rămân între decupaje. În acest fel se reduce foarte mult riscul de a patina cu maşina pe carosabilul îngheţat sau umed.

În schimb, iarna, anvelopele de vară se întăresc, devin mai rigide şi pot face ca maşina să “patineze” pe carosabil.

De aceea este foarte important să investiţi în anvelope de iarnă şi să le schimbaţi la timp, înainte de a se înăspri condiţiile meteorologice de frig, zăpadă şi polei. Este foarte riscant atât pentru dumneavoastră cât şi pentru ceilalţi participanţi din trafic să circulaţi în continuare cu anvelope de vara atunci când afară este sfârşitul toamnei.

Prin urmare, putem spune că cel mai mare beneficiu al înlocuirii anvelopelor de vara cu cele de iarnă este faptul că puteţi manevra mult mai bine maşina şi puteţi pune frână în timp scurt.

Prețurile anvelopelor de iarna diferă în funcție de dimensiunile anvelopei.

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.