Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ce știu femeile despre dragoste și iubire

Prima mea mare iubire am avut-o la vârsta de 5 ani. Cred că este vârsta de la care toți ne reamintim primele imagini. Eu însă îmi amintesc doar de Ionela și de un brad de Crăciun frumos împodobit în roșu și albastru. Ea era mai în vârstă cu 10 ani decât mine, însă era dragostea mea cea mare. Ca să fie totul public, le-am spus bunicilor, vecinilor, prietenilor, necunoscuților, jucăriilor mele și lui Dumnezeu că sunt îndrăgostit de Nela. Apoi a dispărut. Dacă unii trăiesc iubirea cea mare de o vară, eu am trăit prima iubire de o iarnă.

Băiețeii ajung băieți, apoi adolescenți curioși, tineri dornici de aventură și într-un final bărbați maturi. De-a lungul vieții parcurgem un drum ascendent, urcând treaptă cu treaptă, învățând tot mai mult despre noi înșine și despre femei. Pentru ca totul se învârte în jurul lor, ele fiind cele care ne spun dacă  mai suntem încă băieți, adolescenți, tineri sau bărbați în adevăratul sens al cuvântului.

De dimineață, ajuns la birou după minute bune în care am înghețat așteptând un autobus, am fost plăcut surprins să găsesc un mail de la Ina. Suntem prieteni vechi și m-a încălzit cu vorbele ei calde, repovestind o întâmplare din copilărie. În P.S.-ul mail-ului mi-a atașat un link care ducea spre acest Power Point realizat de Cristina Băzăvan unde veți găsi 50 de opinii despre dragoste și iubire spuse de femei.

Îmi plac diferențele și evoluția, astfel încât împărtășesc cu voi câteva opinii în funcție de vârstă:

Iubirea e de la mama și de la tata. Dragostea? Nu știu. – Cătălina, 5 ani

Iubirea este faptul când ai un sentiment puternic despre o peroană anumită. Dragostea este sentimentul ăla în care un om te iubește și se simte bine lângă tine. –  Alessia, 10 ani

Iubirea e ceva ce simți pentru toată lumea, cu căldură pe dinăuntru și care te face să-i urmezi, să-i ajuți. Dragostea? Am citit-o prin cărți, nu m-am îndrăgostit încă. Aștept – Raluca, 20 ani

cred că dragostea te ajută să trăiești, să te trezești dimineața, să treci mai ușor peste momentele grele și să te bucuri mai intens de cele frumoase. Cred însă că dragostea te face vulnerabil la suferință. Dar asa cum spune și proverbul, mai bine să iubești și să suferi decât să nu știi ce e dragostea, pentru că totul trebuie să fie echilibrat în viață. – Alexandra, 30 ani

Iubirea aduce liniște, dragostea energie, adrenalină. – Gabriela, 41 ani

Iubirea e ceva ce ai toată viața, dragostea e întrebarea din iubire pe care ți-o pui toată viața. – Simona, 50 ani”

De-a lungul vieții noastre, timpul ne oferă șansa să percepem diferit lucrurile, trăind fără să ne dăm seama mai multe vieți. Pentru fiecare dintre noi iubirea și dragostea sunt diferite. Niciodată nu vom ști să dăm definiția corectă deoarece nu există o astfel de definiție. În final contează doar sentimentul și emoția oferită femeii de lângă tine.

Tu cum ai descrie dragostea și iubirea?

Picture of Gratian

Gratian

Grațian este atât de sincer încât l-au exmatriculat în liceu, a publicat romanul ”Amintiri din prezent” la 18 ani și dacă toata lumea s-ar opri pentru un moment să îl asculte, el i-ar întreba: ”Aveți un foc?”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *