Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
barbat-barbierit
barbat-barbierit

Cosmeticele dedicate îngrijirii pielii bărbaților

Știm deja că bărbații și femeile au nevoi diferite în ceea ce privește îngrijirea, dar acestea devin și mai pronunțate atunci când vorbim despre îngrijirea pielii. Deși mulți ar crede că produsele destinate îngrijirii pielii bărbătești sunt doar o tehnică de a vinde mai mult, acest lucru nu este tocmai adevărat. Da, unii bărbați cred că procesul de îngrijire este prea anevoios, însă acest lucru nu îl face inutil. În cele ce urmează, te invităm să descoperi câteva motive pentru care bărbații au nevoie de o îngrijire adecvată, diferită de cea a femeilor.

Pielea bărbaților este cu 25% mai groasă decât cea a femeilor

Până la pubertate, pielea femeilor și a bărbaților nu prezintă diferențe majore, însă, odată ce organismul începe să se maturizeze, pielea bărbaților devine mai groasă decât cea a femeilor. Acest fapt se datorează producției de testosteron. Textura acesteia diferă și ea, epiderma fiind mai dură decât cea a femeilor. Cu toate acestea, pielea bărbaților devine sensibilă mai ușor, datorită factorilor externi provocați de bărbierit, razele UV sau mediul dur de lucru. Totodată, bărbații pierd mai multă apă prin procesul de evaporare prin piele, motiv pentru care au nevoie de re-hidratare din exterior. De aceea, este bine ca aceștia să folosească produse cosmetice destinate pielii lor.

Pielea bărbaților produce mai mult colagen decât cea a femeilor

Ai observat vreodată cum un bărbat pare mai tânăr decât o femeie de aceeași vârstă? Asta pentru că pielea sa produce mai mult colagen decât cea a femeii. De fapt, oamenii de știință spun că pielea unei femei poate arăta cu până la 15 ani mai bătrână decât pielea unui bărbat de aceeași vârstă. Pe de altă parte, factorii externi precum razele UV sau mediul dur în care lucrează unii bărbați pot accelera îmbătrânirea pielii acestora.  Astfel, deși producția de colagen este mai mare, unii bărbați pot dezvolta riduri mai repede dacă nu folosesc protecție solară sau dacă nu compensează cu îngrijire din exterior pentru modul în care tenul acestora este expus în mediul de lucru.  În acest caz, bărbații trebuie să îngrijească pielea cu o cremă adecvată.

Pielea bărbaților este mai predispusă la acnee și alte probleme dermatologice

O altă caracteristică importantă a pielii bărbătești este că produce mai mult sebum, motiv pentru care acneea la bărbați durează mai mult. De aceasta, multe produse de curățare pentru tenul bărbaților au ingrediente antibacteriene, care să împiedice formarea pustulelor infectate (coșurilor) pe piele. Secreția de sebum este și motivul pentru care mulți bărbați simt că pot sări peste etapa de hidratare a tenului.

Folosirea produselor cosmetice și îngrijire de către bărbați a trecut prin diverse etape, de la exclusivitate, la restricție și apoi la acceptare. În ziua de azi, un bărbat îngrijit folosește, cu siguranță, cel puțin un produs pentru îngrijire. Aftershave-ul, crema de față sau uleiul pentru barbă sunt doar câteva dintre cele mai utilizate astfel de produse.

Cover - Reflection of a young man in the bathroom mirror after shaving
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *