logo
Generic filters
Exact matches only

Cum îți influențează fizicul sportul pe care îl practici

Cu toții am observat că sportivii arată într-un fel anume în funcție de sportul pe care îl practică. Mai ales dacă începi să practici un anumit sport în perioada de creștere, fizicul tău va fi influențat foarte mult de ceea ce faci. Inainte de a va da câteva exemple e bine să știti și despre cum să rămâi motivat să faci sport, un subiect abordat intr-un alt articol.

            Înotul

În cazul înotului vei avea o înălțime peste medie, spate lat, șolduri înguste și o musculatură bine dezvoltată. Mâinile vor deveni mai lungi, iar palmele și labe piciorelor vor fi mari și astfel corpul tău îți va deveni aliat în sport pe care îl practici.

            Gimnastică

Gimnastica te va face să fii mai mic de înălțime, foarte agil și cu mușchi puternici. Coordonarea mișcărilor va fi realizată cu o ușurință ieșită din comun, iar mobilitatea și flexibilitatea vor fi unele dintre caracteristicile tale cheie.

            Baschet

Majoritatea celor care practică acest sport sunt slabi, foarte înalți, dar și foarte puternici. Mâinile și picioarele sunt lungi, iar palmele devin mari pentru a putea prinde mai bine mingea de baschet, iar majoritatea baschetbaliștilor sunt destul de greoi.

            Fotbal

De obicei, fotbalul nu influențează foarte mult creșterea în înălțime. Musculatura picioarelor este cea mai dezvoltată, iar practicanții acestui sport sunt slabi și au de obicei o rezistență fizică bună. Vezi Top 10 cele mai bune cluburi de fotbal din lume.

            Rugby

Musculatura extrem de dezvoltată, oase puternice și rezistență mare sunt caracteristicile principale ale acestui sport. Nu sunt foarte agili deoarece au un fizic impunător dominat de un spate lat și umeri puternici. Cei mai agili jucători de rugby sunt extremele însă pentru a fi agili, ei nu au un corp atât de mare precum restul coechipierilor.

            Handbal

Înălțimea este normală, poate un pic peste medie, musculatura și structura osoasă sunt dezvoltate, iar cei care joacă handbal au o bună coordonare a mișcărilor dublată de o bună agilitate. Sunt bine proporționați și sunt extrem de rapizi.

            Ridicare de greutăți

Mușchii vor fi dezvoltați, iar agilitatea scăzută. Dacă începi practicarea acestui sport în perioada de creștere și dacă ești mic de înălțime atunci sunt foarte mari șanse ca să nu mai crești aproape deloc. Vei crește în lățime astfel că ți se va lăți spatele, dar înălțimea va avea de suferit. Rezistența fizică este mare.

            Atletism

Atletismul te va face să fii foarte slab, dar și foarte rezistent la efortul fizic. Totul depinde de ceea ce ai ales să practici. De obicei, înălțimea este puțin peste medie, iar întreaga musculatură este dezvoltată, mai ales cea a picioarelor.

            Dansul sportiv

Acesta te poate ajuta să îți dezvolți armonios corpul și să capeți o anumită eleganță în mișcări. Musculatura este destul de dezvoltată, coordonarea mișcărilor este la standarde înalte, iar flexibilitatea și agilitatea sunt caracteristicile dominante.

            Tenis

Tenisul îți dezvoltă construcția osoasă, structura musculară și abilitatea de a coordona și executa elegant mișcări. Dat fiind faptul că prin definiție acest sport se practică utilizând numai o mână, musculatura se va dezvolta asimetric. Rezistența fizică este o caracteristică foarte importantă.

            Volei

Cei care practică acest sport au o înălțime peste medie și o dezvoltare armonioasă a musculaturii. Flexibilitatea, agilitatea și coordonarea mișcărilor sunt calități definitorii. Majoritatea sunt puternici și se folosesc foarte bine de această forță.

Citește și despre sănătatea prin împământare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *