Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să rămâi motivată să faci sport

La fiecare început de an păşim cu un set de aspiraţii şi vise, pe care promitem că anul acesta le vom împlini. Majoritatea femeilor îşi doresc să exceleze în carieră, să petreacă mai mult timp cu soţul şi cu copii, să mănânce mai sănătos şi să facă mai mult sport! Visele sunt aceleaşi, priorităţile sunt diferite. Însă ce am constatat e că sportul e văzut ca o povoară pentru majoritatea dintre femei. Dacă de dietă mai reuşesc să se ţină, de sport se lasă înainte de a începe vara, ajungând în pragul disperării că mai trece încă un an fără să reuşească să introducă sportul în rutină zilnică de îngrijire personală.

Adevărul e că sportul e îmbrăţişat cu mult entuziasm la început. În primul rând, echipamentul care e bine ales după o tură de shopping făcută cu multă clasă, alegând cele mai bune haine, adidaşi, sticlă de apă, ghiozdan, ipod şi căşti. Apoi îşi pregătesc un întreg playlist muzical special pentru sală. Toate astea le motivează pentru început. La fel cum le motivează faptul că se simt din ce în ce mai bine, mai pline de energie, văd rezultate după doar câteva săptămâni.

Totuşi de ce se lasă majoritatea după câteva luni?

Fiindcă intervine rutina. Aceaşi tip de sport, aceiaşi oameni, acelaşi set de exerciţii, acelaşi peisaj, parcă şi corpul tău se adaptează mai repede şi nu mai dă randament, nu te mai simţi plină de energie fiindcă corpul tău lucrează, dar mintea ta e ocupată să rezolve probleme. Încetul cu încetul ideea de a face sport devine o corvoadă, o oboseală, o rutină plictisitoare pe care nu ţi-o doreşti.

Aici intervenim noi cu un set de idei pentru a rămâne motivată:

1.În primul rând e o problema de percepţie şi atitudine! Când intri în sala de sport trebuie să laşi acasă toate problemele, să închizi uşa după tine şi să începi în forţă dând tot ce poţi. Să simţi cum îţi pulsează toţi muşchii, cum ţi se accelerează respiraţia şi cum apar primii picuri de sudoare pe spate. Cu cât lucrezi mai cu spor cu atât vei fi mai fericită şi motivată!

2.Scrie realizările pe hârtie
Un alt truc care te poate motiva este un calendar de exerciţii. La fel ca şi o dietă, atunci când ai un orar şi programul scris pas cu pas şi bifezi fiecare set realizat te motivezi să mergi mai departe, să încerci mai mult, să depăşeşti limitele! Începi cu set-uri de câte 10, apoi treci la 15, la 20, şi mai multe abdomene şi mai multe minute pe bandă, e că un concurs cu tine însuţi!

3.Schimbă frecvent exerciţii
Acesta este un punct cheie ! Dacă faci mereu acelaşi exerciţiu mai devreme sau mai târziu vei deveni plictisită şi corpul tău va intra într-o rutină pe care nu ţi-o doreşti. Schimbă exerciţiile, lucrează diferite grupe de muşchi şi să nu îţi fie teamă să încerci zilnic ceva nou.

4. Pauze mai scurte
Un alt punct sensibil în care femeile îşi pierd cheful şi motivaţia sunt pauzele. Când intră pe facebook sau încep discuţiile cu celelalte fete, stau la taclale la telefon şi timpul zboară fără să îşi dea seama. Cu cât pauzele sunt mai lungi cu atât e mai greu să intri din nou în forţă. De aceea trebuie să va limitaţi la 2-3 minute între seturi, fără telefon, net şi poveşti.

5. Foloseşte un cronometru şi nu te da niciodată bătută
Un alt pont este să folosiţi cronometru care vă motivează să ajungeţi la timpul stabilit. Aveţi grijă doar să nu setaţi un timp exagerat de lung care să va epuizeze!

Şi nu în ultimul rând nu va daţi niciodată bătute! Mergeţi cu programul până la capăt fiindcă dacă renunţaţi azi o să renunţaţi şi mâine, veţi scurta din numărul exerciţiilor şi in final veţi renunţa de tot să mai mergeţi la sala! Nu uita că 15 minute de sport în fiecare zi ne va menține în formă.

Picture of Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *