Cum să îți îngrijești barba?

barba

Barba este des întâlnită în zilele noastre. Societatea a evoluat în ceea ce privește perspectiva pe care o are asupra bărbaților cu barbă. Dacă acum ceva timp ei erau socotiți a fi neîngrijiți, astăzi lucrurile pot sta altfel. În mare parte, ei au devenit acceptați, iar părul de pe față pare să fie un must-have al anului 2016. Totuși, ce ar trebui să știi când vrei să îți lași barbă?

Ascunde aparatele de ras pe care le ai prin casă. Nu vei avea nevoie de ele, cel puțin pentru o perioadă. Depinde de tine cum vrei să arate barba pe care o lași să crească. Chiar dacă vei fi tentat să te bărbierești imediat ce va începe să te mănânce pielea, senzația neplăcută durează puțin, până te obișnuiești cu asta.

Trebuie să știi că se poate ca barba ta să nu fie atât de mare ca cele pe care le vezi în imaginile de pe internet. Depinde de organismul tău pe ce suprafață crește părul și viteza cu care o face. Nu trebuie să ai așteptări foarte mari, ci multă răbdare.

În primele zile de după ce te-ai decis că vrei să devii un bărbos, spală tenul cu un săpun care are PH-ul apropiat de cel al pielii. După ce ai trecut de câteva zile, îngrijește-ți barba cu șampon (există și special pentru părul facial, dar e destul de scump).

Dacă vrei să ai o barbă mare, las-o să crească timp de aproximativ o lună până să îi dai o formă. Să nu strici ceva, e recomandat să mergi la un barbershop. Totuși, dacă vrei să faci asta de unul singur, folosește o foarfecă. E foarte probabil să îți distrugi ”munca” dacă vei folosi un aparat de ras electric.

Poți folosi diferite creme sau uleiuri care să te ajute. Un ulei pentru barbă o va hidrata, o va hrăni, dar va preveni și ca firele de păr să nu se despice. Uleiul de ricin s-ar putea să te ajute dacă ai probleme cu creșterea părului facial. Îl poți cumpăra de la orice farmacie și va trebui doar să îl aplici peste seară în zonele problematice.

Nu uita să îți piepteni barba zilnic. Este urât dacă ai apucat să îi dai deja o formă, iar ea încă are un aspect neglijent. Și ai grijă la ce mănânci. Părul tău se hrănește din vitaminele pe care tu le consumi.

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.