Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți regăsești motivația după o vacanță (I)

Ai avut parte de o vacanță plăcută alături de jumătatea ta, de copii sau de prietenii tăi, iar acum trebuie să te întorci din nou la rutina zilnică, la aceea viață cotidiană din care ai evadat pentru o scurtă perioadă. Te-ai distrat, te-ai simțit bine și cel mai probabil că te-ai întors obosit și fără chef de muncă.

Nu ai ce face și trebuie să începi din nou să te ocupi de responsabilitățile de zi cu zi, atât cele de acasă, cât și cele de la locul de muncă. Starea ta nu e cea mai bună, nu ai chef de nimic, ești extrem de obosit, poate ai și probleme cu somnul. Acestea sunt însă niște lucruri minore, pentru că în momentul de față, cel mai important aspect care te afectează este lipsa motivației.

Este primordial pentru tine să îți găsești, dacă nu plăcerea de a lucra, măcar rațiunea pentru care faci ceea ce faci. Trebuie să te gândești la beneficiile pe care ți le aduce locul de muncă, dar și la vacanțele pe care ți le poți permite numai dacă muncești.

Iată câteva idei care te vor ajuta să dai un randament maxim imediat după ce se termină vacanța:

Odihnește-te bine după ce vii din vacanță

Calculează-ți în așa fel perioada de distracție astfel încât să ai timp și să te odihnești bine. Cu toții vrem să profităm cât mai mult de această perioadă însă dacă stai plecat de acasă până înainte de prima zi de lucru vei avea un randament foarte slab cel puțin în prima săptămână, iar dacă s-au strâns și alte lucruri de făcut în perioada cât ai fost plecat, atunci e foarte posibil să îți faci mii de nervi și poate chiar să clachezi.

Dacă ai două săptămâni de concediu, atunci stai plecat undeva la 10-11 zile și păstrează diferența pentru a sta acasă și a te odihni. Pe perioada vacanței, chiar dacă se presupune că te vei odihni și vei veni cu bateriile încărcate, de fapt vei consuma mult mai multă energie decât de obicei.

Avantajele aplicării sfatului de mai sus sunt multiple pentru că pe de o parte vei economisi bani, și pe de altă parte îți vei odihni organismul, pregătindu-l astfel pentru ceea ce va urma la locul de muncă. Dacă ești obosit nu vei reuși foarte ușor să te motivezi pentru a realiza ceea ce trebuie realizat.

Gândește-te la ceva care să te motiveze

Caută-ți un scop destul de bun pentru a te convinge să faci un anumit lucru. Cel mai ușor e să te gândești la idei prin care te poți ajuta pe tine sau pe cei din jurul tău și vei vedea că îți va fi foarte ușor să te motivezi pentru așa ceva. Tuturor ne place să ne simțim importanți și să mai ajutăm din când în când pe cineva pentru că avem senzația că suntem utili și că persoana aceea nu ar fi reușit fără noi. Depinde numai de tine să îți alegi un scop bun care să te motiveze, ai să vezi că nu e atât de greu pe cât pare și vei lucra cu multă plăcere pentru a-l îndeplini.

După o vacanță este foarte greu să ne intrăm în ritm însă mai devreme sau mai târziu suntem obligați să facem acest lucru. Mai greu este până ne decidem să realizăm ceva, căci după aceea totul își va urma cursul natural și ne „vom intra în mână” mai repede și mai ușor decât am fi crezut.

Cea mai bună motivație este cea interioară, atunci când tu crezi că realizezi ceva util vei fi mult mai productiv chiar dacă nu vei primi bani sau alte recompense. O voință puternică completată de un scop pe măsură îți va aduce întotdeauna mari bucurii.

Urmărește și a doua parte a acestui articol pentru a vedea și alte lucruri care te pot ajuta să te motivezi după o vacanță.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *