Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum scapi de acnee dacă ești bărbat

Acneea este o afecțiune a pielii care apare mai ales în zona feței și de cele mai multe ori capăta forme mai grave în cazul bărbaților. Sebumul nu mai este eliminat de glandele sebacee ceea ce duce la apariția unui climat favorabil pentru dezvoltarea unor bacterii. În cazul bărbaților, datorită unui număr mai mare de hormoni față de femei, putem întâlni o supraproducție de sebum și astfel apar și cazurile mai grave de acnee. De multe ori persoanele afectate de această boală se simt complexate, ceea ce le afectează încrederea în sine și socializarea cu ceilalți.

Unii speculează faptul că acneea se transmite genetic, iar alții spun că aceasta apare datorită condițiilor externe și interne la care este supus organismul nostru. Cert este că există multe tipuri de acnee pe care nu le vom enumera aici.

Ce ar trebui să facem însă pentru a scăpa de această afecțiune? În primul rând, ar trebui să apelăm la un medic dermatolog, pentru că acesta va reuși să își dea seama de tipul acneei tale și îți va recomanda un tratament medicamentos adecvat dacă este cazul.

Îngrijirea pielii este foarte importantă, mai ales după și înaintea bărbieritului. Pot apărea multe iritații care mai de care mai urâte. Curățarea tenului ar trebui să se producă zilnic, cu produse care se potrivesc tipului vostru de ten.

Nu îți sparge coșurile, cel mai bine ar fi să lași pielea să se vindece așa cum știe ea. Dacă totuși nu mai suporți aceea mică apariție nefastă de pe pielea ta atunci trebuie să te speli foarte bine pe mâini și să te dezinfectezi și poți folosi un ac dezinfectat și el în prealabil, iar apoi poți stoarce pielea cu vârfurile degetelor, și nu cu unghiile. Evită pe cât posibil să îți atingi fața cu mâinile murdare pentru că ai bacterii și diferite uleiuri care îți pot afecta pielea/

Consumă multă apă și mergi la saună sau fă exerciții fizice pentru a transpira și elimina toxinele din organism. Fă duș cât se poate de des, mai ales pe timpul verii atunci când transpiri mai mult, este și praf în jur care rămâne pe pielea ta, dar și soare care îți poate afecta epiderma.

Renunță la fumat și alcool și schimbă-ți stilul de viață într-unul mai sănătos care să aibă o dietă echilibrată și sănătoasă.

Așternuturile murdare grăbesc apariția acneei așadar ar trebui să ai grijă și de acest aspect dacă vrei să scapi de probleme.

Oricum ar fi medicul dermatolog ar trebui să îți poată oferi un tratament medicamentos personalizat, așadar poți apela cu încredere la un astfel de specialist.

Află mai multe sfaturi pentru a te menține sănătos.

Comentarii

Un răspuns

  1. Si eu m-am confruntat cativa ani cu acneea. Am reusit sa scap de ea, COMPLET. Ajunsesem aproape depresiva. Am urmat un tratament hormonal si am folosit gama Pharmacore Acne Control. Trebuie intai sa va consultati cu un specialist de la ei. Trebuie sa stie istoricul, tratamente anterioare, tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *