Search
Generic filters
Exact matches only

Cum trebuie să conducem pe timp de ceață

Cum să conduci pe timp de ceață? Acesta este una dintre cele mai dificile obstacole pentru șoferii din țara noastră. Datorită reliefului în care ne aflăm și datorită anotimpului (toamna) ceața poate să apară foarte des. Din păcate, ceața nu poate fi controlată de către om, ea aparține exclusiv de natură. Atunci când apare acest fenomen, trebuie să fim extrem de atenți la volan. Iată și câteva sfaturi care ne pot feri de pericole atunci când conducem pe timp de ceață:

Când conducem pe timp de ceață viteza trebuie redusă semnificativ

Viteza este unul dintre principalii factori care duc la producerea accidentelor rutiere cu urmări destul de grave. Viteza este cu atât mai periculoasă când vizibilitatea este extrem de redusă, aici ne referim atunci când este ceață. Așadar, este recomandat să circulăm cu viteză mică atunci când vizibilitatea este redusă.

Este obligatoriu să pornim luminile de ceață

Pe lângă faza de întâlnire, trebuie să pornim și luminile de ceață. Acestea sunt luminile suplimentare din partea din față, așezate în grilă farurilor sau în bara mașinii. Odată cu pornirea luminilor de ceață, în partea din spate se va aprinde și un stop (puțin mai luminos decât celelalte) pentru a ne face mai vizibili pentru ceilalți participanți la trafic. Este reocmandat să folosim luminile de ceață doar atunci când afară este ceață, în caz contrar riscăm să deranjam ceilalți participanți la trafic.

În condiții de ceață trebuie să păstrăm o distanță mai mare între autoturisme

Distanța între mașini este una dintre problemele cu care se confruntă foarte mulți dintre noi. Distanța dintre mașini trebuie să fie una corespunzătoare, în așa fel încât dacă cel din față frânează brusc, să putem evita impactul. Din nefericire foarte multe accidente se întâmplă din cauza nepăstrării distanței corespunzătoare față de mașina din față. Distanța trebuie să fie mai mare atunci când este ceață și vizibilitatea scăzută. Leguitorul nu a specificat o anumită distanță, însă a precizat că trebuie să păstrăm o distanță în care să putem evita orice incident.

Condusul pe timp de ceață este mai mult decât o provocare pentru orice șofer. Este foarte obositor să conducem atunci când este ceață (în special noaptea) de aceea trebuie să fim odihniți și cu atenție sporită.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!