logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce ai nevoie pentru a închiria un autoturism

Închiriatul unei mașini poate fi o idee bună în unele momente precum călătoriile pe distanță mai mare sau atunci când mașina ta personală nu este potrivită pentru traseul pe care trebuie să îl urmezi, însă, înainte să te duci la agenția pe care ai ales-o pentru a-ți ridica mașina închiriată, iată câteva lucruri și informații de care ai nevoie:

Vârsta mai mare de 21 ani

Vârsta minimă impusă de majoritatea companiilor de închirieri auto este cea de 21 ani, deși aceasta poate varia de la o companie la alta. Acest lucru este practicat ca o măsură de protecție din partea firmelor de rent a car, având în vedere faptul că statisticile arată că persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 ani sunt implicate în cele mai multe și/sau mai grave accidente de circulație. Mai trebuie să știi că între 21 și 25 sau 30 de ani, compania poate aplica o taxă suplimentară de vârstă. Același principiu se poate aplica și în cealaltă extremă de vârstă, unde unele companii impun o limită maximă de 70-75 ani pentru a putea închiria o mașină.

Permisul de conducere mai vechi de 1 an

Indiferent de vârstă, trebuie să știi că permisul tău trebuie să fie mai vechi de 1 an înainte să poți închiria o mașină. Astfel, compania se asigură că nu dă mașina pe mâna unui începător care nu știe controla toate funcțiile acesteia și care este, deci, mai probabil să o avarieze. Totodată, ține cont că unele companii verifică istoricul de șofat al celui care vrea să închirieze, iar dacă descoperă că acesta nu este un șofer de încredere (are accidente provocate, a avut permisul suspendat sau chiar amenzi), acestuia îi poate fi refuzată închirierea.

Card de debit sau credit

Majoritatea companiilor de rent a car îți cer să plătești mașina închiriată cu un card de debit sau de credit, iar aici fac referire, în special, la companiile internaționale. Asta pentru că, având informațiile de pe cardul tău bancar, pot reține ulterior diverse taxe precum cele pentru avarierea mașinii sau încălcarea termenilor și condițiilor. Totodată, aici este reținută și garanția, însă aceasta este deblocată și restituită, de îndată ce se constată că totul este conform.

Rezervare

Închirierea unei mașini funcționează, de cele mai multe ori, pe baza unei rezervări pe care ai făcut-o anterior, fie direct la agenție, fie pe telefon, fie pe internet. Ține minte, totuși, că atunci când faci o rezervare, ceea ce rezervi de fapt este categoria mașinii, nu neapărat mașina respectivă. Astfel, poți face o rezervare pentru un Opel, iar la agenție să îți fie înmânată o Toyota din aceeași categorie de preț.

Este important să te informezi în legătură cu toate aspectele legate de compania de la care închiriezi, să te asiguri că citești contractul înainte să îl semnezi și că înțelegi ce presupune nerespectarea acestuia.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *