logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce să celebrezi și sărbătoarea de Dragobete

Te-ai întrebat vreodată de ce românii sărbătoresc iubirea de două ori în aceeași lună? Ei bine, dacă de Valentine’s Day știe toată lumea, povestea zilei de Dragobete a rămas în trecut, nefiind cunoscută de generațiile tinere. Pe lângă câteva curiozități despre această zi, și un motiv în plus de a petrece timp cu persoana iubită, îți propun câteva motive pentru care trebuie să sărbătorești Dragobete.

Păstrați tradiția

Tradițiile nu sunt un lucru rău. Ele fac parte din identitatea culturală a nației din care faci parte. Deci, sărbătorind Dragobetele, tu și partenera ta păstrați vie o parte din trecutul național.

În mod tradițional, Dragobetele era sărbătorit de toată lumea. Se spunea că persoanele care nu sărbătoreau și nu erau vesele în această zi, nu vor fi fericite tot anul.

Vă bucurați de romantism

Sfârșitul lunii februarie e momentul în care natura începe să revină la viață, iar păsările încep să formeze perechi pentru a cuibări. Asociind asta cu superstițiile oamenilor din trecut, în această zi se făceau logodne „din joacă” (care nu erau reale), urmate mai apoi de logodne reale.

Oferă-i femeii de lângă tine răsfăț. Poți să îi faci un cadou surpriză. Gândește-te la un dar cât mai original prin care să îi arăți iubirea pe care i-o porți. Nu este necesar ca acesta să fie unul scump. Nici măcar nu este necesar ca acel cadou să fie cumpărat. Tot ce trebuie este să îi arăți că ții la ea, iar asta se poate demonstra cel mai bine prin gesturi.   Cina romantică, masajul, lumânările parfumate și un pic de vin sunt mereu o alegere inspirată care nu prea dă greș. Mai poți adăuga poate și un film sau niște muzică romantică pentru a crea o atmosferă cât mai intimă. Bucurați-vă de această zi împreună și veți fi fericiți tot anul. Sau cel puțin așa spune tradiția.

Vă îmbunătățiți relația de cuplu

Asemeni păsărilor care încep să formeze legături și să cuibărească, tu și ea, fiind un cuplu, profitați de orice moment pentru a petrece timp împreună și pentru a vă consolida relația. Astfel, vă veți putea bucura unul de prezența celuilalt pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *