logo
Generic filters
Exact matches only

De ce trebuie bărbaţii să meargă regulat la medic

Sursă foto: dreamstime.com

O veche vorbă din popor spune că este mai simplu să previi decât să tratezi. Nimic mai adevărat. De aceea este extrem de important pentru fiecare bărbat să meargă în mod regulat la medic.

Bărbaţii tinerii sunt văzuţi adesea ca fiind imagini ale sănătăţii şi bunăstării în societatea noastră. Sunt percepuţi ca “tineri invincibili”. Într-o anumită măsură putem spune că această expresie este adevărată deoarece adulţii tineri au mai puţine afecţiuni medicale cronice decât cei în vârstă. Cel puţin 30% dintre bărbaţii tineri nu au ajuns la medic în ultimele 12 luni.

Dar niciodată nu este prea devreme pentru a ţine sub control propria sănătate şi a merge regulat la medic. Acest lucru este deosebit de important şi pentru bărbaţi, nu doar pentru femei.

În timpul vizitelor medicale puteţi afla informaţii importante despre corpul dumneavoastră, despre eventualele riscuri la care sunteţi expuşi, precum şi metode efective prin care puteţi combate aceste riscuri, pentru a vă îmbunătăţi stilul de viaţă şi a prelungi starea de sănătate.

În afară de periajul zilnic, de igienă corporată corespunzătoare şi de exerciţii fizice zilnice, vizitele regulate la medic ar trebui să facă parte din orice plan de sănătate al bărbaţilor.

5 motive pentru care trebuie să mergeţi regulat la medic:

  • Menţinerea stării generale de sănătate.
  • Cunoaşterea cifrelor indicatorilor de sănătate (colesterol, tensiune arterială)
  • Crearea unui dosar/ istoric medical
  • Pentru a stabili o relaţie de încredere cu medicul
  • Prevenirea gratuită a diverselor afecţiuni

Vizită medicală a bărbaţilor după vârsta de 50 de ani

În cazul bărbaţilor, în afară de verificarea greutăţii, hipertensiunii arteriale şi alţi indicatori de bază, vizita medicală poate include şi:

Începând de la vârsta de 50 de ani sau chiar şi mai devreme decă aveţi un istoric familial care impune acest lucru, se recomandă un examen rectal pentru a verifica eventualele probleme legate de prostată. Din păcate cancerul de prostată este tot mai răspândit în rândul acestor bărbaţi, iar un exam periodic ar putea să ajute cu adevără foarte mult.

Între 65 şi 75 de ani, dacă aţi fumat pe parcursul vieţii, vizita medicală poate să includă un examen abdominal pentru a verifică eventuale problele cu aorta. Anevrismul aortic abdominal sau o slăbiciune în mucoasa aortei se pot dezvolta o dată cu înaintarea în vârstă şi pot deveni probleme care să vă pună viaţa în pericol.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *