Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Fii optimist, fii sănătos

Există o legătură strânsă descoperită de mult timp de oamenii de știință între starea de sănătate și starea de spirit. Starea de spirit poate fi rezumată la două aspecte importante: optimism și pesimism. Evident, optimismul este metoda care te ajută să îți păstrezi nu numai un bun moral, ci și sănătatea la un nivel optim, în timp ce o stare permanentă de pesimism nu-ți poate face decât rău.

Un studiu făcut de cercetătorii Universității Pittsburgh și citat de menshealth.ro spune că pesimiștii sunt mai predispuși către creșterea tensiunii arteriale și a nivelului trigliceridelor, dar au și riscuri mai ridicate de infarct și moarte prematură.

Modalitățile prin care sănătatea poate fi deteriorată de o stare de spirit proastă sunt multiple. Citat de menshealth.ro, directorul de departamentuluide Psihiatrie Cardiacă de la Massachusetts General Hospital din Statele Unite ale Americii spune că ”Persoanele fericite și încrezătoare au tendința de a face mai multe exerciții fizice, de a mânca sănătos și de a renunța la fumat.” Evident, toate aceste lucruri ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar al organismului și la menținerea unei sănătăți optime.

Pe lângă faptul că o perspectivă bună asupra vieții te ajută să dobândești o sănătate mai bună, aceasta îți va schimba în bine mult mai multe aspecte ale existenței tale. Este cunoscut faptul că lucrurile bune se întâmplă mai devreme sau mai târziu celor care încearcă în permanență și care nu se dau bătuți, crezând cu tărie în șansa lor și în lucrurile de care sunt în stare.

Folosindu-te de optimism poți obține jobul pe care ți l-ai dorit, poți să ai rezultate mai bune la școala sau în carieră, poți să dobândești o viață personală plină de aventură și poți să închegi sau să îmbunătățești o relație de cuplu foarte ușor. Tot ce ai nevoie este puțină bună dispoziție și un nivel mai ridicat al optimismului.

Persoanele optimiste nu pot fi învinse niciodată pentru că atunci când sunt doborâte se ridică cu același entuziasm. Transformă-ți optimismul în sănătate și în lucruri bune în viața ta.

Vezi care ar trebui să fie lucrurile pe care le faci dimineața imediat după trezire.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *