Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Îngrijirea dinților la bărbați

De ce este importantă sănătatea orală pentru bărbați?

Potrivit studiilor și sondajelor, bărbații au mai puțină grijă de starea lor generală de sănătate și implicit de cea orală. Studiile demonstrează că sănătatea orală este legată de longevitate. Cu toate acestea, unul din cei mai comuni factori asociați cu controalele dentare rare este doar factorul de sex masculin. Bărbații nu au grijă de sănătatea lor orală și se neglijează. Ei ajung la dentist atunci când intr-adevăr problema s-a agravat.

Când vorbim de sănătate orală, statisticile arată că bărbații își perie dinții în medie de 1.9 ori pe zi și pierd 5.4 dinți până la vârsta de 72 de ani. Cei care fumează, pot pierde până la 12 dinți până la vârsta de 72 de ani. De asemenea, bărbații au un risc mai mare de a dezvolta cancer oral și probleme de paradontoză

(gingii).

Fumați?

Dacă fumați sau mestecați gumă, aveți risc crescut de a dezvolta cancer oral sau o boală a gingiilor. Bărbații sunt de două ori mai afectați decât femeile și 95% din cazurile de cancer oral apar la bărbații peste 40 de ani. Cancerul oral afectează limba, cerul gurii, țesuturile moi din spatele limbii, buzele sau gingiile. Dacă nu este diagnosticat și tratat în fază incipientă, poate duce la durere cronică, mutilare faciala și orală sau chiar moarte. Anual, peste 8000 de persoane mor din cauza bolilor orale sau faringiene. Dacă fumați, este important să mergeți la medic frecvent pentru o curățare profesionistă. Medicul dentist poate face un screening pentru a detecta un eventual început de cancer oral.

Cum să-ți îngrijești dinții?

Pentru a avea mai multă grijă de sănătatea orală, este important să folosești ață dentară zilnic, să perii dinții cu pastă cu fluor de două ori pe zi și să mergi la dentist cel puțin de două ori pe an pentru curățare.

Iată câteva sfaturi pentru îmbunătățirea sănătății dentare:

Folosește o periuță de dinți cu peri moi care să ajungă în orice unghi. Dacă perii periuței sunt îndoiți sau uzați, cumpărați una nouă.

Înlocuiți periuța de dinți la fiecare trei luni sau după ce ați fost bolnav.

Alegeți o pastă de dinți cu fluor. Acest lucru poate reduce cariile dentare cu până la 40%.

Periați dinții în mod corespunzător. Pentru suprafața exterioară, poziționați periuța la 45 de grade. Faceți mișcări circulare, scurte, delicate. Pentru suprafața interioară a dinților frontali și inferiori, țineți peria vertical. Masați fiecare dinte și gingia de lângă. Periajul dinților ar trebui să dureze cam 3 minute.

Folosiți corect ață dentară. Introduceți ața încet, folosind o mișcare delicată de du-te-vino. Nu forțați ața și nu o fixați într-o poziție.

Mai presus de orice nu uitați să va îngrijiți dinții așa cum trebuie.

Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *