Sfaturi despre alegerea cămășii potrivite

Mai ales pentru bărbați, alegerea cămășii potrivite poate fi o adevărată aventură. Voi încerca să îți dau niște indicii despre cum ar trebui să fie cămașa de care să fii mulțumit.

Înainte de toate, trebuie să știi că nu există o cămașă universală pentru toate ocaziile. Fiecare moment în care optezi pentru acest obiect vestimentar este diferit și poate impune de la sine un anumit dress code. Nu e potrivit să porți o cămșă casual la un interviu de angajare, cum nu e comod să fii îmbrăcat formal la ceaiul de la ora 5.

Croiala cămășii poate să influențeze modul în care ești privit de partenerii la discuție. Cele cu tăietura clasică nu lasă o impresie foarte bună. Au surplus de material în zona umerilor, a pieptului, dar și a taliei. Când le porți în pantaloni se creează foarte multe cute ce dau un aspect neîngrijit. Cămășile slim fit sunt cele mai potrivite, indiferent de ocazie. Nu sunt prea strâmte, nici prea largi, și lasă impresia unui aspect modern, îngrijit.

camasa-barbati-slim-fit_28402528

Sursa foto:  Evaletova

Ar trebui să te asiguri că te simți comod în cămașa pe care o probezi. Ea nu trebuie să te incomodeze sau să lase impresia că va crăpa în curând. De asemenea, fii atent să nu aibă gulerul prea strâmt. Potrivit e să poți introduce trei degete între gât și cămașă atunci când toți nasturii sunt închiși.

Nu vei purta mereu cămașa fără să o acoperi cu un cardigan sau o jachetă, astfel că ar trebui să ai grijă și la lungimea mânecilor. Ideal ar fi ca lungimea acesteia să fie cu 2-3 centimetri sub încheietură.

Trebuie să dai o importanță deosebită și materialului din care e confecționată cămașa. Bumbacul este cel mai potrivit pentru piele. Cel mai bine ar fi să le alegi pe cele cu compoziție totală din bumbac, lână (mai ales iarna) sau in (în timpul verii). Cămășile din materiale sintetice nu sunt plăcute pielii, pot provoca iritații, capătă un miros neplăcut foarte ușor și se șifonează repede. De cele mai multe ori, acestea sunt și cele mai ieftine.

O cămașă bună mai are un aspect deosebit. De obicei va avea balenele gulerului detașabile. Acestea dau rezistență și aspect îngrijit zonei gâtului.

Cum am spus și mai sus, nu există o cămașă ideală pentru toate ocaziile, iar modelul lor diferă foarte mult.

Vezi în continuare cum se face nodul la cravată.

Tu ce fel de cămăși preferi?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com