Cunoaștem cu toții importanța pe care telefoanele o au în prezent în viața noastră. Mai ales acum, când ele au devenit din ce în ce mai inteligente și ne ușurează sarcinile zilnice din ce în ce mai mult.
Pentru multe domenii de activitate, smartphone-urile au devenit elemente indispensabile vieții profesionale. Necesitatea de a păstra mereu conexiunea la internet este una extraordinar de mare în zilele noastre.
Chiar dacă activitatea noastră profesională nu depinde de telefon, nu este de neglijat nici importanța pe care el o are în viața noastră personală, unde ne alungă plictiseala și ne ajută să comunicăm cu cei dragi.
Mai jos, avem o scurtă listă de câteva greșeli pe care le facem și pe care ar trebui să le evităm pentru a prelungi viața aparatului de care adeseori depinde buna funcționare a propriei noastre activități.
1. Lăsăm permanent activat Wi-Fi-ul, Bluetooth-ul sau GPS-ul
Atunci când acestea sunt pornite, ne consumă o cantitate uriașă de energie. Nu ar trebui să le avem pornite decât atunci când chiar avem nevoie de ele, dacă vrem să prelungim durata de viață a bateriei.
2. Folosim telefonul în condiții meteo nefavorabile
Dacă îl folosim în ger, ploaie sau în soare puternic, bateria și alte componente ale telefonului pot avea de suferit. Este bine să îl protejăm de asemenea condiții păstrându-l în buzunar, în rucsac sau în geantă. Temperatura recomandată de folosire a smartphone-urilor este cuprinsă între 0 și 35 grade.
3. Îl ținem în priză în timpul nopții
Asemenea practici ruinează în timp calitatea bateriei, care va începe să se descarce din ce în ce mai repede. De obicei smartphone-urile au o durată a bateriei scăzută, deci nu mai trebuie să recurgem și noi la metode care o înrăutățesc, dacă nu vrem să ajungem la situații în care să fim nevoiți să îl încărcăm de două ori pe zi.
4. Nu îl curățăm
O cârpă moale și produse speciale sunt tot ceea ce avem nevoie pentru a ne descotorosi de praful și bacteriile care se adună din belșug pe telefonul nostru și care ne pot afecta propria sănătate.
5. Nu îl protejăm cu o parolă
Chiar dacă avem impresia că folosirea unei parole ne încurcă atunci când umblăm des pe el, tot acest lucru ne poate proteja datele și informațiile personale în cazul în care telefonul ne este furat sau îl pierdem.
Așteptăm și părerile voastre în comentariile de mai jos, să ne spuneți care sunt cele mai dese greșeli pe care le faceți voi în utilizarea smartphone-urilor. Desigur, dacă sunteți ca noi și faceți greșeli.