Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Adele, cel mai bine vândut artist în 2015

Cântăreața britanică de muzică pop Adele este artistul care a vândut cele mai multe discuri din lume în anul 2015, potrivit Federației Internaționale a Industriei Fonografice (IFPI).

De remarcat că, Adele câștigă acest titlu simbolic în condițiile în care albumul său a fost lansat abia la 20 noiembrie 2015. De asemenea, acesta nu a fost difuzat pe site-urile de streaming muzical (pe flux, fără descărcare), o decizie rară într-un moment în care streaming-ul este în plină expansiune.

Cel mai recent disc al cântăreței Adele, al treilea său album și primul din ultimii mai bine de patru ani, a bătut toate recordurile de vânzări în prima săptămână, în mai mare măsură în SUA decât în Marea Britanie

Prima piesă de pe albumul „25”, balada introspectivă „Hello” a devenit prima melodie descărcată de un milion de ori într-o săptămână în Statele Unite ale Americii.

Albumul „25” a fost „senzația anului 2015”, consideră Frances Moore, directorul executiv al IFPI. Ea este de părere că ceea ce a realizat Adele a fost „pur și simplu fenomenal”.

Federației Internaționale a Industriei Fonografice (International Federation of the Phonographic Industry, IFPI) stabilește anual primul loc din acest clasament, ținând cont de vânzările de discuri, de vânzările online și de numărul de descărcări on-line, dar grupul nu a dat cifre specifice.

Cel de-al doilea clasat în anul 2015 este tot un britanic, cântărețul Ed Sheeran, a cărui carieră s-a conturat în ultimii ani după apariția piesei sale „Thinking Out Loud”.

Tânăra interpretă americană Taylor Swift, care a câștigat titlul în 2014, s-a situat anul trecut pe locul al treilea al acestui clasament.

Canadianul Justin Bieber este al patrulea clasat după lansarea albumului său „Purpose”, în noiembrie 2015. Pe locul al cincilea se află trupa britanică „One Direction”, mai notează AFP.

Adele, pe numele său real Adele Laurie Blue Adkins, este una dintre cele mai cunoscute cântărețe britanice. Printre stilurile abordate de ea se numără pop, soul, blues și jazz. Cele mai cunoscute piese ale sale sunt „Someone Like You”, „When we were young”, „Crazy for You”, „Rolling in the Deep”. „Set fire to the rain” și „Hello”. De asemene la Premiile Grammy din 2009, Adele a câștigat premiile pentru „Cel mai bun artist debutant” și „Cea mai bună voce pop”, iar la Premiile Oscar din 2013, artista a obținut premiul pentru „cea mai bună piesă” din coloana sonoră a filmului „007: Coordonata Skyfall”, din seria James Bond.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *