Search
Generic filters
Exact matches only

Aplicația WhatsApp va oferi și apeluri vocale gratuite utilizatorilor săi

După ce a fost achiziționată de Facebook cu 16 miliarde de dolari, WhatsApp a anunțat la Mobile World Congress din Barcelona că va introduce din al doilea trimestru apeluri gratuite de voce.

Aplicația de mesagerie instant oferă în prezent posibilitatea de a trimite scurte mesaje audio înregistrate, dar CEO-ul Jan Koum a anunțat că utilizatorii de Apple și Android vor putea să și apeleze audio. Această opțiunea urmează să fie făcută disponibilă ulterior și utilizatorilor de Blackberry și Windows Phone.

CEO-ul Jan Koum, a declarat ”Am crescut în URSS, aveam o singură linie telefonică, însă mulți dintre vecini nu aveau și a devenit o resursă pe care tot blocul o folosea. Oamenii veneau, băteau la ușă și ne rugau să-i lăsăm să-și sune rudele din alt oraș […] Adăugăm și voce la WhatsApp, așa că oamenii pot fi mereu în legătură cu prietenii și rudele, oriunde s-ar afla”, citează hotnews.ro.

Jan Koum a mai adăugat și faptul că se încearcă optimizarea acestor apeluri vocale în așa fel încât calitatea acestora să fie la fel cu cea a apelurilor normale și să consume în același timp foarte puține resurse de trafic.

În prezent, aplicația care valorează 16 miliarde de dolari are 50 de angajați și în jur de 465 de milioane de utilizatori în total, dintre care 300 de milioane o folosesc zilnic. Cei mai mulți utilizatori WhatsApp se află în Europa și Asia, mai puțini în SUA, ceea ce se poate schimba o dată cu achiziția sa de către Facebook și cu introducerea apelurilor audio.

Popularitatea de care se bucură în prezent această aplicație se datorează în primul rând lipsei de reclame, lucru pe care Facebook a promis să nu îl schimbe, pentru a păstra intactă experiența WhatsApp care a atras un număr atât de mare de fani.

Pe viitor, reprezentanții Facebook cred că WhatsApp va ajunge la un număr record de cel puțin 1 miliard de utilizatori, mai mult decât dublul numărului din prezent.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *