Search
Generic filters
Exact matches only

Artificiile ar putea fi înlocuite, pe viitor, cu drone

Deși sunt impresionante și spectaculoase, artificiile folosite pentru a lumina cerul în zilele de sărbătoare sau la unele evenimente speciale pot deveni periculoase, dacă nu sunt lansate de către persoane experimentate.

Există foarte multe persoane care au trăit experiențe neplăcute sau chiar accidente în timp ce încercau să lanseze artificii, motiv pentru care, în ultimii ani s-au căutat soluții alternative pentru acestea.

Una dintre aceste soluții ar fi înlocuirea artificiilor cu dorne. Brian Krzanich, CEO al Intel, este unul dintre cei care susțin această idee. În cadrul ediției din acest an a Consumer Electronics Show (CES), acesta a afirmat că este de părere că dronele şi întreaga tehnologie care însoțește aceste gadget-uri vor înlocui artificiile pe viitor.

Prevăd un viitor în care focurile de artificii și toate riscurile pe care acestea le presupun de la fum, la mizeria rămasă în urma lor, vor fi înlocuite de spectacole care au potențial nelimitat și creativitate și sunt realizate cu ajutorul dronelor”, a declarat Brian Krzanich.

Pentru a-și susține declarațiile, CEO-ul Intel a prezentat în fața publicului participant la ediția din 2016 a conferinței internaționale Consumer Electronics Show (CES), un videoclip în care sunt prezentate aproximativ 100 de drone luminoase care sunt sincronizate pe muzica Simfoniei a Cincea a lui Beethoven și care desfășoară, fără probleme, un joc de lumini deosebit, toate dronele funcționând cu ajutorul unor chip-uri Intel.

În discursul susținut la CES 2016, Brian Krzanich a menționat și faptul că Intel a intrat recent în Cartea Recordurilor (Guinness World Record) pentru lansarea simultană a celui mai mare număr de drone.

Prezentarea și discursul lui Brian Krzanich vine în contextul în care la începutul anului 2016 Intel a anunțat că a achiziţionat compania germană producătoare de drone Ascending Technologies.

Înainte de această achiziție, cele două companii au mai colaborat prin utilizarea camerelor RealSense, al celor de la Intel, cu scopul de a ajuta dronele produse de Ascending Technologies să recunoască și să evite obstacolele din jurul lor.

Prin această achiziție compania producătoare de hardware are oportunitatea de a deveni un important furnizor de tehnologie pentru industria dronelor, care este în curs de dezvoltare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *