Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Atelierul de Brânză NarCheese – Gustul tradiției românești

În lumea aglomerată a producției alimentare moderne, Atelierul de Brânză NarCheese se remarcă prin dedicarea sa față de tradiție și calitate. Fondat în iulie 2019 de către Pintea Narcis, acest atelier aduce în prim-plan gusturile autentice din copilărie, îmbinând tehnici învățate în străinătate cu metode artizanale și rețete tradiționale românești. 

Atelierul de Brânză Narcheese – „Când artizanal nu e doar o vorbă în vânt!” 

La baza Atelierului de Brânză NarCheese stă pasiunea pentru meșteșugul lactic și respectul pentru natură. Pintea Narcis, omul din spatele acestei afaceri, își îndreaptă eforturile către conservarea tradițiilor și promovarea gusturilor autentice. Cu experiență dobândită la Școala Agricolă din Elveția, Narcis a pus în aplicare cunoștințele sale în obținerea primelor brânzeturi din laptele ecologic provenit de la Ferma Frații Pintea. 

Ferma, situată într-un peisaj idilic, găzduiește aproximativ 30 de bivolițe, 20 de vaci de rasă Bălțată Românească, 100 de capre de rasă alpină franceză/carpatină și 500 de oi. Terenurile adiacente fermei sunt gestionate în mod organic, fiind cultivate cu grijă și folosind doar îngrășăminte naturale provenite de la animalele fermei. Această abordare sustenabilă se reflectă în produsele finale, care îmbină calitatea laptelui proaspăt cu grija pentru mediul înconjurător. 

Specialități: 

La Atelierul de Brânză NarCheese, fiecare produs este o expresie a tradiției și a măiestriei artizanale. Gama actuală de specialități cuprinde trei sortimente de brânzeturi maturate: 

  • Caș tradițional simplu maturat minim o lună: Un produs cu gust autentic, care păstrează aromele bogate ale laptelui proaspăt și se maturizează în mod natural timp de cel puțin o lună. 
  • Raclette: Inspirată din rețetele elvețiene, această brânză maturată aduce pe farfurie o explozie de arome și texturi, fiind perfectă pentru preparatele cu specific montan. 
  • Brânza Tomme: O reinterpretare a renumitei brânze elvețiene, adaptată și transpusă pe meleagurile românești pentru a satisface cele mai pretențioase gusturi. 

În plus, Atelierul de Brânză NarCheese își propune să extindă gama de produse, planificând includerea unor delicatese precum Brie, Gruyere și Gorgonzola. 

Sursă foto: narcheese.ro

Magazinul online și punctul fizic: 

Clienții pot achiziționa produsele Atelierului de Brânză NarCheese atât din confortul propriei locuințe, prin magazinul online, cât și din locația fizică de pe strada Memorandumului, nr.2 din Cluj-Napoca. În acest punct de întâlnire al tradiției și al gustului, vizitatorii sunt întâmpinați cu o varietate de produse lactate, mezeluri, sucuri naturale, carne, paste artizanale și dulcețuri, toate provenind de la producători locali și respectând standardele bio și tradiționale. 

Atelierul de Brânză NarCheese nu este doar o destinație culinară, ci și o călătorie în universul gusturilor autentice și al meșteșugului tradițional. Cu fiecare brânză produsă și fiecare experiență oferită clienților săi, NarCheese își consolidează angajamentul față de tradiție, calitate și sustenabilitate, reușind să păstreze vie pasiunea pentru gusturile autentice din copilărie. 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *