logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Au început înscrierile pentru Dracula International Film Festival 2015

Cea de-a treia ediție a Dracula International Film Festival 2015 se va desfășura la Brașov, între 7 şi 11 octombrie. Înscrierile pentru ediția din acest an a festivalului românesc al filmelor de groază și fantezie vor avea loc până la sfârșitul lunii august.

Regizorii producători şi distribuitori de film din țară şi străinătate care doresc că participe la acest festival își pot încadra producțiile într-una dintre cele trei secțiuni ale festivalului: competiția pentru lungmetraje horror & fantastic în cadrul căreia va fi acordat „Trofeul Dracula”, competiția pentru scurtmetraje horror & fantastic în cadrul căreia se va decerna „Trofeul Little Dracula” și competiția de scurtmetraje românești în cadrul căreia va fi acordat „Trofeul Vladutz”.

Filmele pot fi înscrise prin completarea formularului de pe site-ul oficial al festivalului până în data de 31 august 2015. Acestea trebuie să se încadreze într-una din secțiunile festivalului, să aibă subtitrare în limba engleză și o anumită durată, în funcție de categoria în care sunt încadrate, astfel: scurtmetrajele trebuie să aibă maxim 30 de minute, filmele documentare trebuie să aibă minim 25 de minute, iar lungmetrajele minim 60 de minute. Lista filmelor care vor fi incluse în selecția oficială a celei de-a treia ediții a festivalului va fi anunțată pe site-ul oficial până pe data de 10 septembrie 2015.

Cea de-a treia ediție a Dracula International Film Festival se va desfășura la Brașov, în perioada 7-11 octombrie, proiecțiile fiind programate să aibă loc la Teatrul „Sică Alexandrescu”, la Cinemateca Patria şi la Cinema One Brașov.

Dracula Film Horror and Fantasy Festival este un festival în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy, încadrate în 3 secțiuni: competiție lungmetraje internaționale, competiție scurtmetraje internaționale și competiție scurtmetraje românești.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual, în luna octombrie, în Brașov, şi este organizat de Asociația Culturală Fanzin.

Anul trecut, în competițiile oficiale ale festivalului, au fost înscrise 6 lungmetraje, 8 scurtmetraje internaționale și 7 scurtmetraje românești. Trofeul Dracula pentru cel mai bun lungmetraj i-a revenit peliculei „The Canal/ Canalul”, de Ivan Kavanagh. De asemenea, Trofeul Little Dracula a fost acordat SF-ului american „Emit”, regizat de către R. J. S. Mayank, iar trofeul Vladutz pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului „Kazimir”, regizat de Dorian Boguta.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *