Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Au început simulările pentru Bacalaureat 2016

În această dimineață elevii claselor a XI-a și a XII-a au început simularea examenului de Bacalaureat 2016, cu proba la Limba și literatura română. Simularea se va încheia joi, cu proba la alegere a profilului şi specializării, rezultatele urmând a fi afișate în 18 martie.

Peste 345.000 de elevi ar urma să se prezinte la simularea probelor de bacalaureat, pentru a se familiariza cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal.

Conform calendarului de desfășurare a acestei simulări, luni este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română, marți se va desfășura proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale), iar miercuri, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). În schimb, numai elevii clasei a XII-a susțin joi proba la alegere a profilului şi specializării, potrivit News.ro.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie. Notele obținute nu se trec în catalog, decât în situația excepțională în care elevul dorește acest lucru.

În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea la nivel național a examenului de bacalaureat, diferențiate în funcție de filieră, profil și specializare, sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut.

Subiectele cuprind temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme stabilite la nivel național, de doi profesori din liceele în care elevii susțin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).

Anul trecut, rata de prezență la simularea examenului de bacalaureat – clasa a XI-a – a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenți, 28,51% au obținut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele).

La clasa a XII-a, prezența a fost de 147.454 de elevi (83,31%). Au obținut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

La bacalaureatul de anul trecut, sesiunea iunie – iulie, au promovat 67,9 la sută dintre absolvenți. Înainte de rezolvarea contestațiilor rata de promovare a fost de 66,41 la sută, conform News.ro.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *