Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Blood Sport: dispozitivul de gaming care permite donarea sângelui

Un nou proiect interesant a luat viață pe platforma de crowdfunding kickstarter.com. Se numește Blood Sport și reprezintă îmbinarea jocurilor video cu donarea de sânge, putând duce într-un final la foarte multe vieți salvate.

Indiferent că ești sau nu gamer, cu siguranță știi ce este un controller de Xbox sau de Playstation. Și cu siguranță știi că, în anumite momente tensionate din timpul jocurilor, controllerul începe să vibreze. De exemplu, în jocurile de tip shooter, el vibrează de fiecare dată când ești rănit. Dar dacă până acum pierderea sângelui era doar virtuală, folosind Blood Sport poți să pierzi sânge și în viața reală, proporțional cu pierderea sângelui în joc.

Evident, nu ți se va lua tot sângele din corp în momentul în care personajul tău moare pe front, dar vei ”pierde” suficient sânge cât să ajuți alte persoane care au nevoie reală de el, deoarece tot sângele va fi donat unor bănci colectoare care-l vor direcționa către spitale.

Cum funcționează?

Creatorii conceptului, Jonathon Root și James Jarvis, explică:

Conceptul este stupid de simplu. Vă amintiți de dispozitivul de vibrație? Ei bine, în zilele astea, majoritatea controllerelor pentru jocurile video vibrează în momentul în care ești împușcat în joc. Acea vibrație este un impuls electric trimis în controller pentru a te anunța că ești rănit. Tot ce facem noi este re-dirijarea acestui impuls electric și folosirea lui pentru pornirea sistemului de colectare a sângelui.”, citează Huffington Post.

Practic, de fiecare dată când controllerul vibrează, tu donezi sânge. Proiectul înscris pe kickstarter.com are nevoie de donații de circa 250.000 de dolari în perioada următorului an pentru a deveni realitate. Deocamdată s-au strâns puțin peste 3000.

Detalii despre proiect și un videoclip de prezentare poți găsi pe kickstarter.com.

Cover - Sursă foto: freepik.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *