Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Câștigătorii Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia 2015

Coproducţia Venezuela – Mexic „Desde Allá/ From Afar”, al regizorului Lorenzo Vigas, a câștigat premiul Leul de Aur la cea de-a 72-a gală a Festivalului Internațional de Film de la Veneţia, ce a avut loc sâmbătă, 12 septembrie 2015.

„Desde Allá/ From Afar” este prima producţie venezueleană care a participat în competiţia festivalului. Pelicula a fost desemnată câtigătoarea trofeului „Leul de aur” dintre cele 21 de filme selectate anul acesta. Aceasta spune povestea unui bărbat ajuns la vârsta a doua, care plăteşte tineri pentru a-i ţine companie. Într-o zi, cunoaşte un delincvent în vârstă de 18 ani, interpretat de Luis Silva, iar acest moment influenţează existenţa amândurora. Rolul principal în această producţie este jucat de Alfredo Castro.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=oZfQAYRlL0E]

Trofeul Leul de Argint pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Pablo Trapero, pentru drama „El Clan/ The Clan” (Argentina/ Spania), inspirată din viaţa oraşului Buenos Aires, unde o familie îşi răpeşte şi ucide vecinii. Regizorul argentinian a mai câştigat două premii speciale la Festivalul de la Veneţia, în 1999, pentru debutul „Mundo grúa/ Crane World”, iar în 2004 a participat cu filmul „Familia rodante/ Rolling Family”. În anul 2002, el a făcut parte din juriul competiţiei.

De asemenea, marele premiu al juriului Mostrei i-a revenit filmului american „Anomalisa”, primul lungmetraj de animaţie al lui Charlie Kaufman, coregizat de Duke Johnson.

Câștigătorii Festivalului de film de la Veneția 2015

Trofeul „Leul de aur”: filmul „Desde Allá” (Venezuela, Mexic), de Lorenzo Vigas

Trofeul „Leul de argint” pentru cel mai bun regizor: Pablo Trapero, pentru drama „El Clan/ The Clan” (Argentina/ Spania)

Trofeul „Leu de Aur” pentru întreaga carieră: regizorul francez Bertrand Tavernier

Trofeul „Marcello Mastroianni” pentru cel mai bun tânăr actor: Abraham Attah, pentru rolul din filmul „Beasts Of Nation” (SUA), de Cary Joji Fukunaga

Marele premiu al juriului Mostrei: animația „Anomalisa” (SUA), regizată de Duke Johnson

Premiul pentru cea mai bună actriţă: Valeriei Golino, pentru rolul din „Per Amor Vostro” (Italia), de Giuseppe Gaudino

Premiul pentru cel mai bun actor: Fabrice Luchini, pentru rolul din pelicula „L’Hermine” (Franţa), de Christian Vincent

Premiul pentru cel mai bun scenariu: Christian Vincent, pentru pelicula „L’Hermine”

Premiul special al juriului: filmul „Abluka (Frenzy)”, de Emin Alper (Turcia/ Franţa/ Qatar)

Premiul „Luigi De Laurentiis” pentru filmul de debut: filmul „The Childhood of a Leader” (Marea Britanie/ Ungaria), de Brady Corbet

Secţiunea Orizzonti

Premiul pentru cel mai bun film: pelicul „Free In Deed” (SUA/ Noua Zeelandă), de Jake Mahaffy

Premiul pentru cel mai bun regizor: Brady Corbet, pentru „The Childhood of a Leader”

Premiul special al juriului: filmul „Boi Neon/ Neon Bull” (Brazilia/ Uruguay/ Olanda), de Gabriel Mascaro

Premiul pentru cel mai bun actor: Dominique Lebornein, pentru rolul din „Tempête” (Franţa), de Samuel Collardey

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj: pelicula „Belladona” (Croaţia), de Dubravka Turic

Premiul pentru cel mai bun documentar din cadrul secţiunii Venezia Classici: „The 1000 Eyes of Dr. Maddin” (Franţa), de Yves Montmayeur

Premiul Jaeger-LeCoultre Glory: regizorul Brian De Palma

Premiul pentru talent vizionar: regizorul Jonathan Demme

Cea de-a 72-a Gală a Festivalului Internațional de Film de la Veneția a avut loc sâmbătă, 12 septembrie 2015. Festivalul venețian de film s-a desfășurat în perioada 2 – 12 septembrie. Din juriul ediţiei de anul, prezidat de Alfonso Cuarón, au făcut parte Elizabeth Banks, Emmanuel Carrère, Nuri Bilge Ceylan, Hou Hsiao-hsien, Diane Kruger, Francesco Munzi, Pawel Pawlikowski şi Lynne Ramsey.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *