logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cât vor cheltui românii pentru cadourile de Moș Nicolae

Mâine dimineață ne vom trezi plini de curiozitate cu privire la cadourile pe care ni le-a adus Moșul în timpul nopții. Dar dacă noi suntem aceia care facem cadourile, cu siguranță că una dintre principalele preocupări pe care le avem este legată de bugetul pe care îl alocăm acestei sărbători și celor dragi.

Bugetul alocat în acest an pentru achiziționarea cadourilor pe care le aduce Moș Nicolae va fi, la nivel declarativ, de 294 lei, similar cu cel de anul trecut (290 lei), iar dulciurile și jucăriile vor fi cele mai întâlnite daruri în ghetuțe, arată un studiu de piață realizat de Mednet Marketing Research Center.

Potrivit studiului, la întrebarea ‘Ce gen de cadouri veți cumpăra anul acesta cu ocazia zilei de Moș Niculae?’, 54,4% dintre respondenți au răspuns dulciuri/cafea, iar 37,9% jucării.

Chiar dacă nu au obținut un procent suficient de mare, printre cadouri sunt menționate și nuielușele dăruite celor obraznici. Comparativ cu anul trecut a scăzut numărul celor care le cumpără celor dragi articole vestimentare, acestea fiind oferite cadou cu ocazia Crăciunului, însă a crescut numărul celor care s-au orientat către alte categorii de cadouri, cum ar fi cărțile. De altfel, aproape 50% dintre persoanele intervievate intenționează să cheltuiască cu această ocazie între 100 și 250 lei’, se precizează în documentul citat.

În aproape 80% dintre familiile orășenilor intervievați va poposi Moș Nicolae pentru a aduce cadouri copiilor iar comparativ cu anul trecut, bazinul celor care intenționează să cumpere cadouri cu această ocazie este constant.

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ pentru București și orașele cu peste 100.000 locuitori, în perioada 25 — 28 noiembrie 2014. Au fost intervievate telefonic 800 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 — 65 ani. Marja de eroare a studiului este de ą3,46%.

sursa: agerpres.ro

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *