logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cât costă, în România, gadgeturile și device-urile pentru elevi

În ultimii ani, lista de cumpărături pentru noul an școlar sau universitar nu se mai rezumă doar la rechizite și haine, tinerii înlocuind clasicele obiecte cu gadgeturi și device-uri de ultimă generație.

Potrivit QuickMobile, o companie specializată în tehnologie, bugetul necesar pentru părinții care vor să cumpere copiilor lor telefoane, tablete sau smartwatch-uri pornește de la 1.550 lei și, în funcție de caracteristicile acestora, poate depăși 2.900 lei.

Stilul și utilitatea sunt cuvintele cheie pentru tinerii din ziua de azi și nu doar în contextul vestimentației. Tehnologia ocupă un procent important din timpul lor, mai ales pentru cei ce sunt considerați trend-setteri în comunitățile din care fac parte, iar principalele device-uri din recuzita lor sunt telefonul, tableta și, mai nou, smartwatch-ul”, a declarat Tudor Țiboc, director general al QuickMobile.

Device-urile părinților vs. device-urile copiilor

Când vine vorba despre alegerea device-urilor potrivite, părinții și copiii au, de obicei, opțiuni diferite. Dacă pentru părinți siguranța și monitorizarea copiilor este pe primul loc, cei mici își doresc device-uri cu memorie mare, pe care să își poată instala cât mai multe jocuri și cu o cameră performantă, pentru fotografii.

Astfel, potrivit companiei specializată în tehnologie, când vine vorba despre alegerea smartphone-ului potrivit, părinții mizează pe un produs cu un preț rezonabil, achiziționat fără abonament, a cărui durată de viață să fie cât mai lungă și care să le permită acestora să-și monitorizeze copiii prin GPS sau să le impună limite cu privire la folosirea aplicațiilor sau chiar în ceea ce privește apelurile.

În schimb, în ceea ce privește cerințele copiilor, ei vor device-uri cu o capacitate de memorie mare și un procesor puternic, pentru a-și putea instala cu ușurință jocurile și aplicațiile preferate, dar și o cameră foto performantă.

Gadgeturile și device-urile elevilor

În afara telefoanelor inteligente, din rucsacul generației contemporane nu lipsesc nici tabletele. Fiind mai ușor de transportat decât un laptop, tableta devine un accesoriu în programa școală, oferind acces instant la mai multe informații sau aplicații dedicate anumitor tematici educative.

Alegerea tabletei potrivite trebuie să țină cont de activitățile ce urmează a fi desfășurate” a mai afirmat Tudor Țiboc.

Tabletele sunt potrivite atât pentru elevi, cât și pentru studenți. De exemplu, un student la Arhitectură sau Construcții are nevoie de un produs ale cărui specificații tehnice pot susține aplicații de desen digital și care să fie însoțite de un stylus, pe când un student pasionat de lectură, care dorește să fie permanent conectat la Internet, își poate achiziționa un model de tabletă mai puțin costisitor.

Nu în ultimul rând, reprezentanții generației Y, pentru care epoca digitală înseamnă în primul rând mobilitate, își îndreaptă atenția și către device-uri inedite, precum ceasurile inteligente. Conectat la telefonul mobil și la funcții precum e-mail, apeluri sau mesaje text, un smartwatch se dovește extrem de util atunci când nu se permite verificarea telefonului sau când un apel inoportun deranjează întreg amfiteatrul.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *