7 milioane este cifra pe care Facebook a atins-o anul acesta în România, în ceea ce privește numărul utilizatorilor acestei platforme de socializare, conform datelor prezentate de Facebrands.ro. Cu toate că, raportată la cei aproximativ 9 milioane de utilizatori de internet din România, aceasta este o cifră impresionantă, 2014 ar putea fi anul în care utilizatorii să se orienteze spre alte rețele sociale.
Această migrare ar putea să se datoreze în principal tendințelor internaționale, unde deja tinerii au început să prefere rețele precum Twitter în defavoarea Facebook, dar și nemulțumirilor ridicate de schimbările din ultima perioadă ale platformei.
În România, anul 2011 a cunoscut cea mai mare creștere a numărului de utilizatori, respectiv 83%. În 2012, numărul acestora a crescut cu 27%, în timp ce în 2013 s-a înregistrat o creștere de 25%, potrivit wall-street.ro.
În ceea ce privește orașele din țara noastră, Bucureștiul are cei mai mulți utilizatori, respectiv un număr de 1.439.220. Această cifră reprezintă 21.9% din totalul utilizatorilor care și-au setat orașul la profil. Clasamentul este completat de Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Constanța, care numără peste 200.000 de utilizatori.
Pragul de 100.000 de utilizatori a fost depășit și de Craiova, Brașov, Galați, Ploiești, Oradea, Arad, Bacău, Pitești și Sibiu. Cluj-Napoca, Iași și Constanța sunt orașele care au cunoscut cea mai mare creștere în rândul utilizatorilor Facebook.
Citat de wall-street.ro, Ionuț Oprea, Managing Partner Facebrands a declarat: ”În 2014, companiile românești care vor rezultate în activitatea lor pe Facebook trebuie să urmărească mult mai atent ceea ce funcționează și ce nu, atât pe paginile proprii, cât și pe cele concurente și pe cele din întreaga categorie. Acest lucru e general valabil în marketing, însă e cu atât mai important în 2014 în marketingul pe Facebook din cauza schimbărilor efectuate de Facebook în ultima vreme la algoritmii săi ”.
În ceea ce privește numărul de pagini create de persoane, instituții sau companii, acesta a crescut în 2013 de la 19.788 la 23.755, înregistrându-se deci un procent de creștere de 20%, față de 26.84% în 2012.